Unikalus KTU studentų sprendimas pristatytas Silicio slėnyje

Kauno technologijos universiteto (KTU) studentai pasiūlė inovatyvų sprendimą,

Studentų kelionę parėmė Kauno technologijos universitetas.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Studentų kelionę parėmė Kauno technologijos universitetas.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 24, 2013, 12:12 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 4:44 AM

Studentų pristatyta inovacija - tai egzoskeletas, arba roboto kostiumas su virtualios tikrovės akiniais. Egzoskeletas - tai tarsi išorinis žmogaus kūno kiautas. Prijungtas prie energijos šaltinio, jis padeda paralyžiuotiems ir riboto judumo žmonėms lengviau atlikti judesius, treniruotis bei greičiau sveikti.

Septynių narių komandą sudaro skirtingų specialybių studentai. Kiekvienas jų pradžioje turėjo skirtingą idėją, tik vėliau jos tapo viena.

„Pradėjome nuo simuliacinių šarvų kūrimo įvairiems žaidimams ir virtualios tikrovės akinių - šalmo, kuris leistų pamatyti kitą tikrovę, o baigėme prietaisu, skirtu ligonių reabilitacijai“, - pasakojo Elektros ir valdymo inžinerijos fakulteto studentas Tadas Spundzevičius.

Nors pasaulyje yra ir kitų egzoskeleto technologija paremtų prietaisų, tik KTU studentų idėja įtraukia virtualiosios tikrovės elementą.

„Vilkėdamas mūsų sukurtu kostiumu žmogus jaustų, jog jis atlieka ne nuobodžius, monotoniškus pratimus, o, pavyzdžiui, lipa į kalną, mankštinasi paplūdimyje, vaikštinėja po mišką. Mūsų sukurti virtualios tikrovės akiniai padeda persikelti į bet kurią pasaulio vietą, o reabilitacijos klinikose šis kostiumas galėtų būti naudojamas specialiose patalpose su įvairiomis kliūtimis ir papildomais, pavyzdžiui, kvapo ar garso efektais“, - sakė T. Spundzevičius.

Kaip skelbiama KTU pranešime, studentų komanda susibūrė kurse „Technologijų antreprenerystė“. Šis vienintelis Lietuvoje kursas, skirtas inžinerinių ir technologijų specialybių studentams, interaktyviais mokymo metodais skatina idėjas paversti išradimais ir pristatyti jas potencialiems investuotojams.

Dėstytojų paskatinti studentai užpildė paraišką dalyvauti tarptautiniame konkurse „Silicio slėnio inovacijų konkursas“ (angl. Silicon Valley Innovation Challenge). Keturi komandos nariai - Laima Masalevičiutė, Rūta Mejerovičiūtė, Lukas Gerbenis ir Aurimas Brazaitis, pristatę idėją Silicio slėnyje, pateko tarp penkių geriausiųjų pretendentų. Studentų kelionę parėmė Kauno technologijos universitetas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.