„Stumbrui“ – trys nauji aukso medaliai

Didžiausio Lietuvoje stipriųjų alkoholinių gėrimų gamintojo – AB „Stumbras“ – degtinės vėl pripažintos tarptautiniu mastu. Neseniai Čikagoje vykusiame The Beverage Tasting Institute gėrimų konkurse net trys buvo įvertintos aukso medaliais, kurie papildys solidžią „Stumbro“ apdovanojimų kolekciją.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 2, 2013, 10:23 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:11 AM

„Dvi iš trijų aukščiausią įvertinimą gavusių degtinių – sukurtos per pastaruosius vienerius metus. Didžiuojamės, kad nestovime vietoje, kad mūsų šimtametė patirtis ir investicijos į naujausias technologijas leidžia ir toliau kurti produktus, kurie vertinami Lietuvoje ir už jos ribų“, – džiaugėsi naujausiais medaliais AB „Stumbras“ marketingo direktorius Algirdas Čiburys.

Auksą šiame tarptautiniame konkurse pelnė „Stumbro vodka“ Šimtmečio, Tyros ir „Devynerių“ degtinės.

Degustatoriai „Stumbro vodka“ Šimtmečio degtinėje užuodė net braziliškus riešutus

Geriausiai iš visų pateiktų konkursui, net 93 balais iš šimto, įvertinta „Stumbro vodka“ Šimtmečio degtinė. Aukščiausias degustacijos metu suteiktas įvertinimas – 97 balai. „Stumbro vodka“ Šimtmečio degtinė ypatingo įvertinimo sulaukė dėl puikaus gėrimo skonio su vanilės kremo ir bičių vaško užuominomis. Užsienio ekspertai jos aromatą apibūdino kaip primenantį „šviežiai nupjautą žolę, šlapią medį ir braziliškus riešutus“.

„Stumbro vodka“ Šimtmečio degtinė gaminama derinant klasikinius gamybos metodus su pažangiomis šių dienų technologijomis. Tai leidžia užtikrinti aukščiausią šios degtinės kokybę. Po vieną nuskinti kviečiai specialiai apdorojami ir į kiekvieną butelį rūpestingai sudedami rankomis.

Dvigubai lėčiau – „Stumbro vodka“ Tyros sėkmės paslaptis

„Stumbro vodka“ Tyra – antroji puikiai įvertinta degtinė, pelniusi 91 balą. Jos aromatas degustatoriams labiausiai priminė saldžią grietinę ir kvapnias žoleles. Šią degtinę The Beverage Tasting Institute ekspertai rekomendavo kokteiliams su toniku.

Tyros gamybos procesas yra ypatingas – ji filtruojama dvigubai lėčiau nei įprasta ir prieš išpilstant dar palaikoma specialiose talpose. Pasak „Stumbro“ technologų, būtent dėl to ji įgyja savitas skonines savybes ir yra itin švelnaus skonio.

Devynerios“ – su garsiuoju „Trejų devynerių“ antpilu

Tiek pat balų, t.y. 91, gavo ir viena naujausių „Stumbro“ sukurtų degtinių – žolelių skonio degtinė „Devynerios“. Jos gamyboje panaudota naujovė – iki skaidrumo išgrynintas „Trejų devynerių“ antpilas. Šiam gilias tradicijas turinčiam antpilui nuo seno naudojami 27 ingredientai: 9 šaknys, 9 žolelės ir augalų žievės, 9 lapai, žiedai ir vaisiai.

Gėrimų degustavimo instituto ekspertai palygino šią unikalią degtinę su švelniu skandinaviškuoju Akvavitu. Jie išskyrė besiskleidžiančius anyžinių sausainių, prieskonių, cukruoto imbiero aromatus ir išliekantį žolelių, medaus, gaivių ledinukų, saldymedžio poskonį.

Komisijos rekomendacijos – įtakingos

Degustacija vyko Čikagoje, ypatingai įrengtame kambaryje, pagal specialiai išvystytą „aklųjų“ degustacijų metodologiją.

Degustaciją atliko Gėrimų degustacijos instituto sudaryta nepriklausoma ekspertų komisija. Šis institutas veikia jau nuo 1981 m.

Per daugiau nei trisdešimt metų instituto sudaromos gėrimų rekomendacijos įgijo daug įtakos ir užsitarnavo nepriekaištingą reputaciją.

Sudarytas rekomendacijas skelbia įtakingiausi pasaulyje gėrimų ir maisto žurnalai, laikraščiai, tokie kaip „The New Yorker Magazine“, „Wine & Spirits“ ir kt.

Vertinimo skalė ir kategorijos: mažiau nei 80 balų – gėrimas nerekomenduojamas, 90 balų ir daugiau – aukščiausios kokybės išskirtinis produktas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.