Siekti karjeros aukštumų padeda išmoktas amatas

Ne tik aukštoji mokykla nudriekia sėkmingą karjeros kelią. Gruodį apdovanoti 2013 metų konkurso „Absolventų sėkmės istorija“ laimėtojai. Jie profesinio mokymo įstaigas baigė per pastaruosius aštuonerius metus. Vienas iš nugalėtojų - ir dainininkui Eltonui Johnui patiekalus ruošęs virėjas.

Vienas iš konkurso "Absolventų sėkmės istorija" nugalėtojų - virėjas R.Bolgovas.<br>T.Bauro nuotr.
Vienas iš konkurso "Absolventų sėkmės istorija" nugalėtojų - virėjas R.Bolgovas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 18, 2013, 5:24 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 6:41 PM

Konkursui buvo atsiųstos 56 absolventų istorijos. Komisija išrinko 5 profesinio mokymo įstaigų absolventų istorijas. Nugalėtojau tapo Visagino technologijos ir verslo profesinio mokymo centro absolventas Ruslanas Bolgovas. Jis dirbo prestižiniuose šalies restoranuose, savo kulinarinį meną demonstravo vienam garsiausių pasaulio dainininkų E.Johnui. Jis – Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos narys, įrodęs esąs vertas „Auksinio peilio“.

Kita nugalėtoja Vlada Garnelytė taip pat baigė Visagino technologijos ir verslo profesinio mokymo centrą. Ji dirbo Vilniaus restoranuose, baigė Kauno technologijos universiteto Cheminės technologijos fakultetą. Jau beveik ketverius metus ji dirba Visagino technologijos ir verslo profesinio mokymo centre profesijos mokytoja. Tai – savo srities profesionalė, puiki virėjo profesijos mokinių bei visos centro bendruomenės patarėja ir pagalbininkė.

Aleksandra Metalnikova – žinoma aktorė, televizijos laidų ir projektų dalyvė, Visagino technologijos ir verslo profesinio mokymo centre yra įgijusi siuvėjos-modeliuotojos specialybę.

Andrius Švolka, taip pat iš tos pačios profesinio mokymo įstaigos, dabar yra nekilnojamojo turto investicinių fondų valdytojas Baltijos šalyse.

Kauno ryšininkų mokyklos absolventas Darius Tamošiūnas įgijo bankinių operacijų tvarkytojo kvalifikaciją. Dirbo banke, vėliau Vilniaus universitete įgijo verslo administravimo bakalauro diplomą. Dabar jis „Citadelės“ banko valdytojo pavaduotojas – verslo finansavimo direktorius.

Vilniaus technologijų ir verslo profesinio mokymo centro absolventas Benjaminas Šulcas, būdamas vos šešiolikos, buvo surinkęs jau trečią savo kompiuterį. Dabar jis išradėjas, įmonės „Connecty“, kuriančios sistemas, galinčias stebėti įvairius įrenginius, jų valdymo procesus įmonėse, įkūrėjas.

Kuršėnų politechnikos mokyklos absolventas Audrius Petravičius šiandien sėkmingai savo verslą plėtojantis stalius, įmonės „Įamžintas medis“ įkūrėjas.

Vilniaus Žirmūnų darbo rinkos mokymo centro absolventė Rasa Zubanova mokėsi dekoratyvinės kosmetikos ir manikiūro specialybės, po to studijavo Vilniaus kolegijoje ir gavo profesinio bakalauro diplomą. Vėliau ji įgijo vizažistės meistrės vardą, suteikiantį galimybę mokyti kitus žmones. Dar 2007 m. Rasa atidarė grožio saloną „Rasos perlas“.

Konkurso tikslas – skatinti profesinio mokymo įstaigas pasidalyti jų mokinių sėkmės istorijomis, kurios paskatintų kitus sekti jų pavyzdžiu, įkvėptų pasirinkti arba sugrįžti į profesinį mokymą.

Konkursą „Absolventų sėkmės istorija“ organizavo Švietimo ir mokslo ministerijos Profesinio mokymo ir orientavimo skyrius kartu su Kvalifikacijų ir profesinio mokymo plėtros centru.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.