Daugėja gyventojų, manančių, kad šalies ekonominė padėtis gerėja

Metams artėjant į pabaigą ėmė

Skeptikų, kurių prieš metus buvo net 44 proc. apklaustųjų, dalis sumenko 17 procentinių punktų ir tesiekė 27 proc.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Skeptikų, kurių prieš metus buvo net 44 proc. apklaustųjų, dalis sumenko 17 procentinių punktų ir tesiekė 27 proc.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 26, 2013, 1:17 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 4:54 PM

Rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos „Baltijos tyrimai“ naujienų agentūros ELTA užsakymu lapkričio 22-gruodžio 2 dienomis atliktos apklausos duomenimis, lygiai penktadalis (20 proc.) gyventojų mano, kad per pastaruosius du mėnesius ekonominė padėtis Lietuvoje pagerėjo. Beveik pusė apklaustųjų laikėsi nuomonės, kad ekonominė šalies situacija nesikeičia.

Savo ruožtu skeptikų, kurių prieš metus buvo net 44 proc. apklaustųjų, dalis sumenko 17 procentinių punktų ir tesiekė 27 proc. Nuomonės apie Lietuvos ekonomiką neturėjo 4 proc. respondentų.

Tyrimas atskleidė, kad geriau už kitus Lietuvos ekonominę padėtį vertina gyventojai iki 50 metų, respondentai su aukštuoju išsilavinimu, vadovai ir besimokantis jaunimas, taip pat tie, kurių šeimos pajamos per mėnesį viršija 2500 litų.

Tuo metu skeptikais galėtume pavadinti vyresnius nei 50 metų ir gyvenančius kaime asmenis. Blogėjančią ekonominę padėtį pastebi ir menkiau išsilavinę respondentai, bedarbiai, darbininkai ir ūkininkai.

Žvelgiant per partinę prizmę, geriau už kitus Lietuvos ekonominę padėtį vertino socialdemokratų, Darbo partijos ir Liberalų sąjūdžio rinkėjai, skeptiškiausi - palaikantieji partiją Tvarka ir teisingumas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.