Kauno savivaldybė pagaliau suraikė šių metų biudžeto pyragą

Pagaliau Kauno miesto politikai suraikė 2014-ųjų finansinį pyragą. Vasario 6-ąją jie patvirtino paskutinį litais perteptą savivaldybės biudžeto metų pajamų planą. Paaiškėjo, kad sausį Kaunas išsivertė su tokia pinigų suma, kuri prilygsta vienai dvyliktajai pernykščio biudžeto daliai. Tad į tai atsižvelgiant buvo paskaičiuotos ir mėnesio pajamos ir asignavimai. Tačiau išvengti riebaus minuso, deja, nepavyko.

Kauno 2014-ųjų biudžetą savivaldybė pagaliau suraikė lyg pyragą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kauno 2014-ųjų biudžetą savivaldybė pagaliau suraikė lyg pyragą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 6, 2014, 6:49 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 3:04 PM

Mėnesio planui įvykdyti Kauno miesto savivaldybei pritrūko 15,34 mln. litų mokesčių, pajamų ir sandorių lėšų, - įvykdyta tik 57,8 proc. sausio plano. Dotacijų per pirmąjį šių metų mėnesį gauta irgi 1,54 mln. litų mažiau nei tikėtasi (93,4 proc.) - skaičiuojant drauge su jomis sausiui pasibaigus biudžete trūko 16,88 mln. litų.

Sausio mėnesio planas buvo 36,35 mln. litų, o biudžeto įplaukų būta tik 21 mln. Lt. Savivaldybės administracijos Apskaitos skyriaus Savivaldybės biudžeto vykdymo apskaitos poskyrio vedėjos Linos Lukšienės teigimu, iš Valstybinės mokesčių inspekcijos per pirmąjį metų mėnesį gauta 18,61 mln. litų. Dar 2,17 mln. litų sudarė pajamos, gautos tiesiogiai į savivaldybės biudžeto sąskaitą kaip specialiųjų programų, palūkanų bei kitos lėšos.

Ilgametis Kauno miesto savivaldybės administracijos Finansų skyriaus vedėjas Algimantas Laucius yra sakęs, jog paprastai pasitvirtina prognozės, kad po gruodžio, kai daug kas suskuba likviduoti įsiskolinimus, atėjęs sausis būna "liesas" mėnuo. Pernykštį sausį Kauno miestui savivaldybės biudžeto planui įvykdyti pritrūko 18,18 mln. litų mokesčių, pajamų ir sandorių lėšų (surinkta tik 48,8 proc.).

Tačiau tą "minusinį" rezultatą pavyko truputį sušvelninti Kaunui gavus 113,1 proc. pirmajam metų mėnesiui valstybės dotacijų, numatytų gyventojų pajamų mokesčio, skiriamo savivaldybių struktūrų skirtumams išlyginti. Tad vasaris prasidėjo miesto savivaldybei turint 15,24 mln. litų biudžeto deficitą.

Panašiai biudžeto planai buvo vykdomi ir 2012-ųjų, 2011-ųjų bei dar ankstesnių metų sausio mėnesiais. Užtai antrasis metų mėnuo, tikimasi, kaip būdavo anksčiau, taip ir šįmet, minusus biudžeto plane pavers pliusais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.