„Google“ įsigijo 6 proc. kompiuterių gamintojos „Lenovo“ akcijų

Penktadienį pranešama, kad JAV technologijų milžinė „Google“ anksčiau įsigijo beveik 6 proc. Kinijos asmeninių kompiuterių gamintojos „Lenovo“ akcijų už 750 mln. JAV dolerių. Vos prieš dieną ji Kinijos bendrovei pardavė mobiliųjų įrenginių gamintoją „Motorola Mobility“, praneša BBC.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 7, 2014, 10:47 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 2:40 PM

Akcijų biržos ataskaita rodo, kad „Google“ sausio 30 d. pirko 618,3 mln. „Lenovo“ akcijų po 1,21 JAV dolerio už vienetą.

Praėjusį mėnesį „Lenovo“ iš viso už „Motorola Mobility“ ir IBM serverių verslą sumokėjo 5 mlrd. JAV dolerių – šie pirkiniai laikomi vienais brangiausių per visą bendrovės istoriją.

Penktadienį „Lenovo“ vertybinių popierių kaina Honkongo akcijų rinkose smuko 1 proc.

Kai kurie investuotojai pastaruoju metu kritikuoja Kinijos gamintoją dėl naujų įsigijimų – šiuos žingsnius „Lenovo“ žengė traukiantis jos asmeninių kompiuterių gamybos verslui. Po to, kai sausio 29 d. buvo paskelbta apie 2,91 mlrd. JAV dolerių vertės sandorį dėl „Motorola Mobility“, Kinijos bendrovės rinkos vertė sumenko 24 proc. Savo prognozes dėl įmonės ateities šiuo laikotarpiu sumažino penkios biržos brokerių bendrovės. Analitikai pesimistiškai nusitekę dėl naujausio „Lenovo“ įsigijimo – teigiama, kad bendrovė permokėjo už savo pirkinį ir gali ateityje patirti daug sunkumų, siekdama paversti „Motorola“ pelningu savo padaliniu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.