Portugalų kova su šėšėliu: automobilis už kasos čekį

Krizės purtomą Portugaliją valdanti centro dešiniųjų koalicija sutarė, kad kovoti su šešėline ekonomika reikia ne pasitelkus botagą, bet pasiūlius meduolį. Kasos čekio pareikalavusių portugalų kas savaitę lauks loterija su nemenkais prizais.

Prieš valdžios sprendimus protestuojančius portugalus vyriausybė mėgina suvilioti galimybe laimėti nemenkus prizus.<br>"Reuters" nuotr.
Prieš valdžios sprendimus protestuojančius portugalus vyriausybė mėgina suvilioti galimybe laimėti nemenkus prizus.<br>"Reuters" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 7, 2014, 10:31 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 2:40 PM

Pareikalauti kasos čekio, ant jo užrašyti savo socialinio draudimo numerį, atiduoti loterijos rengėjams ir laukti, kol paaiškės laimėtojai. Taip Portugalijos valdžia skatins gyventojus elgtis pilietiškai, kad prekių pardavėjai ir paslaugų teikėjai būtų priversti sumokėti mokesčius.

Ši valstybė, kurią teko gelbėti bendromis Tarptautinio valiutos fondo, Europos Komisijos ir Europos centrinio banko pastangomis, nuo šešėlinės ekonomikos kenčia ne mažiau nei Lietuva.

Mūsiškis Statistikos departamentas paskaičiavo, kad pernai šešėlyje sukurta 15 procentų bendrojo vidaus produkto. Portugalų statistikai nurodė, kad jų šalyje šis rodiklis siekia net 27 proc.

Loterija turėtų prasidėti balandžio pradžioje, todėl daugiau detalių valdžia kol kas nepateikė. Anot šios šalies žiniasklaidos, ministras pirmininkas Pedro Passos Coelho linkęs, kad laimėtojams būtų pasiūlyta ir prabangių automobilių, ir piniginių prizų, o kasmet tam valstybė ketina išleisti 10 mln. eurų.

Praėjusiųjų metų rudenį tais pačiais tikslais panaši loterija pradėta rengti ir Slovakijoje.

Parengė Vakaris Deksnys

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.