Kaune nušvito naujas „Senukų“ biurų pastatas

Beveik 1000 prekybos tinklo „Senukai“ administracijos darbuotojų nuo

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Feb 13, 2014, 6:49 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 8:39 AM

Žvelgiant nuo gatvės statinys atrodo kiek gremėzdiškai, kai kam primena Generalinės prokuratūros būstinę sostinėje. Įspūdingiausias vaizdas turėtų atsiverti iš padangės, mat pastatas yra taisyklingos „H“ raidės formos.

„Senukų“ biurą projektavo architektas Gintautas Natkevičius kartu su inžinerijos ir projektavimo įmonės „Sweco“ specialistais, o statė įmonė „YIT Kausta“.

Idėjos autoriams pastatas primena biblioteką ar knygų lentynas, o tai esą atspindi įmonės tobulėjimo filosofiją, žymi intelektą.

„Kurdami šį pastatą ieškojome ne vienadienio modernumo, o ilgalaikės ir solidžios estetikos. Nors ši pastato forma yra pakankamai įnoringa, manau, pavyko sėkmingai suderinti pastato išorės koncepciją ir pritaikyti novatoriškus sprendimus. Be to, šis biurų pastatas yra architektūriškai pritaikytas bendrovės plėtrai“, – sakė G.Natkevičius.

Pastate įrengta 200 žmonių talpinanti konferencijų salė, pasitarimų patalpos, maitinimo ir poilsio zonos, dušai.

Šis biurų pastatas skirtas tik „Senukų“ darbuotojams, o bendrovės prezidentas Artūras Rakauskas įsikurs viršutiniame septintajame aukšte, kuris itin akylai saugomas.

„Didžiausias „Senukų“ turtas – žmonės“, – kalbėjo vienas bendrovės įkūrėjų Augustinas Rakauskas. Iš aktyvios veiklos pasitraukęs verslininkas tikino, kad jo vadyba buvo orientuota į mokymą ir bandymą sujungti materialius bei dvasinius dalykus.

Pasak statinį pašventinusio Kauno arkivyskupo metropolito Sigito Tamkevičiaus, rūpinimasis žmonėmis atitinka tiek bažnyčios atstovų, tiek „Senukų“ vadovybės siekius.

Prieš 22 metus įkurta bendrovė „Senukai“ šiuo metu jungia 83 parduotuves.

Vien praėjusiais metais bendrovė sumokėjo 160 mln. litų įvairių mokesčių, o per pastarąjį dešimtmetį šalies biudžetą papildė 1,6 mlrd. litų.

Įrengiant prekybos centrą „Megą“ ir biurų kompleksą „Senukai“ investavo 14 mln. litų į miesto infrastruktūrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.