Paaiškėjo, kad Kauno taksistai yra sąžiningi pažeidėjai

Kaune dirbančius taksistus tikrinę miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistai per kelias dienas surašė 50 administracinės teisės pažeidimo protokolų. Kai kuriems vairuotojams — net po kelis.

Keista, tačiau Kauno taksistai jau nelinkę sukčiauti — keleiviui paslauga kainuodavo tiek, kiek ir turėtų kainuoti.<br>A.Karaliūno nuotr.
Keista, tačiau Kauno taksistai jau nelinkę sukčiauti — keleiviui paslauga kainuodavo tiek, kiek ir turėtų kainuoti.<br>A.Karaliūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Feb 18, 2014, 5:25 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 4:03 AM

"Patikrinimo rezultatai verčia juos rengti gerokai dažniau", — pareiškė Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Danas Bortkevičius. Jis prisipažino negalvojęs, kad pažeidėjų bus tiek daug.

Dažniausiai taksistai buvo baudžiami už tai, kad negalėjo pateikti visų su keleivių vežimo verslu susijusių dokumentų. Protokolai taip pat buvo surašomi už netinkamai apipavidalintus taksi automobilius, netinkamoje vietoje pateiktus paslaugos tarifus, keleivių laukimą vietose, kuriose stovėti draudžia kelių eismo taisyklės.

"Kai kurie vairuotojai buvo tikrinami ir baudžiami 2—3 kartus. Mūsų tarnybos darbuotojams jie atsisakydavo pateikti dokumentus, todėl kelis kartus teko kviesti policijos patrulius", — įspūdžiais dalijosi D.Bortkevičius.

Tačiau patikrinimo metu išryškėjo, kad Kauno taksistai jau nelinkę sukčiauti — keleiviui paslauga kainuodavo tiek, kiek ir turėtų kainuoti. Nedideli netikslumai užfiksuoti vos porą kartų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.