Kiaulių maras smogė ir šalyje auginamiems egzotiniams gyvūnams

Lietuvą nuo afrikinio maro mūru stoję valdininkai į neviltį varo

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Feb 20, 2014, 5:20 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 2:15 AM

Šiaulių jaunųjų gamtininkų stotyje auginama beveik 200 įvairiausių gyvūnų, kurie iki šiol buvo šeriami prekybos tinklų dovanotais maisto produktais – daržovėmis, mėsa.

Kai Lietuvoje buvo užfiksuota afrikiniu maru susirgusių šernų, valdininkai suskato kurpti priemonių planą, kai apsisaugoti nuo gresiančios epidemijos.

Skaudžiausių pasekmių egzotiškų gyvūnų augintojams turėjo draudimas juos šerti gyvulinės kilmės ir kitais produktais, susidariusiais viešojo maitinimo ir kitose įstaigose.

„Neįsivaizduoju, ką darysime, nes mūsų biudžete nėra ir nebuvo pinigų augintinių maistui pirkti, – sakė Šiaulių jaunųjų gamtininkų stoties direktorius Gintaras Oliškevičius. – Dėl tos pačios priežasties negalėčiau pasakyti, kiek pinigų apskritai tam reikėtų“.

Savivaldybės išlaikoma įstaiga pati įstengdavo nupirkti tik vitaminų ir medikamentų susirgusiems augintiniams gydyti.

„Bandysime prašyti ūkininkų, patys nešime produktų iš savo namų, bet tai ilgai tęstis negali, – sakė G.Oliškevičius. – Mes ne vieninteliai, nukentėję nuo šio draudimo – problema aktuali visoje Lietuvoje“.

Šiaulių jaunųjų gamtininkų stoties vadovas stebėjosi, kad badui pasmerkti jokio kontakto su laukiniais gyvūnais neturintys egzotiniai augintiniai.

„Ar ne absurdas, jog žmonių maistui iki realizacijos termino pabaigos tikę produktai staiga tapo pavojingi?“ – klausė G.Oliškevičius.

Šiaulių jaunųjų gamtininkų stotyje sukauptos maisto atsargos baigsis šią savaitę. Tikimasi, kad valdininkai atsitokės ir suskubs taisyti savo klaidas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: impact Investments and nlocking Growth