N.Cooperiui – įtarimai neteisėtai iš „Snoro“ pervedus milijoną

Dvejus metus dirbantis ir netrukus

Bankrutavusio banko „Snoras“ administratorius N.Cooperis atsidūrė teisėsaugos akiratyje.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Bankrutavusio banko „Snoras“ administratorius N.Cooperis atsidūrė teisėsaugos akiratyje.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-02-21 17:31, atnaujinta 2018-02-16 01:28

Tarptautinės konsultacijų bendrovės „Zolfo Cooper“ atstovas įtariamas galbūt neteisėtai atlikęs dvi banko operacijas, kurių bendra suma siekia daugiau nei 1,2 mln. litų. Įtariama, kad bent viena jų susijusi su buvusios Seimo pirmininkės Irenos Degutienės sūnaus Gedimino įmone “Novotersa“.

„Galime patvirtinti, kad šių metų sausio 16 dieną pradėtame ikiteisminiame tyrime dėl galimo tarnybos pareigų neatlikimo ir turto iššvaistymo minėtam asmeniui (N.Cooperiui – BNS) surašytas pranešimas apie įtarimą, įtariant jį padarius nusikalstamas veikas, numatytas baudžiamajame kodekse“, – BNS pranešė Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Rita Stundienė.

„Įtarime nurodyta turtinė žala, galimai padaryta dėl dviejų neteisėtų bankinių operacijų, viršija 1,2 mln. litų“, – pridūrė ji.

Bylos duomenimis, įtariama, jog 2012 metų sausio 6 dieną „Snore“ atlikta operacija, iš įmonės „Novotersa“ sąskaitos pervedus 645,803 tūkst. litų dalies kreditui užskaityti. Tokiu būdu nesilaikyta Lietuvos indėlių ir įsipareigojimų įstatymo, nes viršytas draudimo išmokos dydis.

Anot R.Stundienės, N.Cooperis buvo kviestas atvykti apklausai, kur jam turėjo būti pareikšti įtarimai, tačiau vasario 20 dieną jis pranešė, kad šiuo metu yra išvykęs iš Lietuvos.

„Šiuo metu daugiau įtariamųjų šiame ikiteisminiame tyrime nėra, taip pat niekas nėra pripažintas nukentėjusiuoju“, – teigė Generalinės prokuratūros atstovė.

Anot R.Stundienės, šis tyrimas buvo atskirtas nuo kito ikiteisminio tyrimo dėl galimo piktnaudžiavimo, Generalinės prokuratūros pradėto 2012 metų sausio 25 dieną. Tyrimą atlieka Specialių tyrimų tarnyba (STT), o jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai.

G.Degutis BNS yra patvirtinęs, kad „Snoro“ uždarymo ir nacionalizavimo dieną - 2011 metų lapkričio 16-ąją - jis pateikė „Snorui“ prašymą įmonės depozitinėje sąskaitoje esančiais 652 tūkst. litų padengti dalį bendrovės paskolos. G.Degučio teigimu, lėšos į šią sąskaitą įplaukė lapkričio 14-16 dienomis, o teikdamas prašymą jis apie „Snoro“ problemas esą nieko nežinojo.

Vėliau - 2012 metų sausio 6 dieną - „Snoras“ padengė dalį „Novotersos“ paskolos, iš jos sąskaitos pervesdamas 645,803 tūkst. litų.

Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas yra sakęs, jog „Snoras“ nacionalizavimo neatliko indėlio ir paskolos užskaitų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.