“Litexpo“ purvynai privertė prabilti apie naują tiltą per Nerį

Jums pasisekė, jei atvykę į savaitgalį parodų rūmuose „Litexpo“ vykusią  Knygų mugę automobiliui radote vietos asfaltuotoje aikštelėje. Jei ne, tikriausiai pasigailėjote, kad į renginį atvykote ne autobusu: didžiuliai plotai pažliugusios žemės, kuriuose teko palikti automobilius, greičiau priminė užmiršto kaimo kelius nei sostinės parodų rūmų prieigas.

Daugiau nuotraukų (1)

Simona Viltrakytė

Feb 25, 2014, 1:44 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 11:04 PM

Ir tai vyksta metai iš metų. Daugiau nei dešimtmetį. Atvažiuoja svečiai į parodą lakiniais batais ir maknoja per purvą iki parodų salių.

„Litexpo“ vadovas pripažįsta: aikšteles verkiant reikia asfaltuoti, tačiau kol kas tai daryti neracionalu.

Parodų rūmų direktorius Mindaugas Rutkauskas lrytas.lt aiškino, kad šiais metais mugės lankytojams braidyti po purvus teko dėl netikėtai atšilusių orų.

„Paprastai per Knygų mugę laikosi 15–20 laipsnių šaltis. Todėl lankytojai tokių problemų nepatirdavo. Aikšteles prižiūrime tiek, kiek leidžia mūsų pajėgumai: pilame skaldą, žvyrą, jas greideriuojame“, – kalbėjo M.Rutkauskas.

Jo teigimu, norint sutvarkyti automobilių stovėjimo aikšteles reikėtų apie 3 mln. litų. Žemė, kurioje Knygų mugės metu telkšojo purvynai, yra savivaldybės nuosavybė – parodų centras ją nuomoja.

Dabar prie „Litexpo“ sutvarkyta stovėjimo vieta tik tūkstančiui automobilių. Tai ketvirtadalis aplink parodų rūmus esančių automobilių stovėjimo aikštelių ploto.

Anot M.Rutkausko, ketinama asfaltuoti ir likusią dalį. Juo labiau kad gausybę lankytojų sutraukia ne vienintelė Knygų mugė. Tačiau laukiama, kol bus aiškūs Vilniaus plėtros planai.

Iš Vingio parko per Nerį ketinama tiesti tiltą. Jis turėtų atvesti būtent į teritoriją prie „Litexpo“, kur per muges statomi automobiliai. Todėl jei dabar būtų skirta pinigų automobilių stovėjimo aikštelėms tvarkyti, tiesiant tiltą jas veikiausiai vėl tektų ardyti.

„Tikėtina, kad iš naujos 2014–2020 m. ES fondų finansavimo perspektyvos bus skiriama pinigų tiltui statyti. Tai – nebe iliuzija“, – lrytas.lt kalbėjo M.Rutkauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.