Dvokia šiukšlių konteineris? Nenuleiskite rankų - yra išeitis

Miestuose šiukšlių konteineriai stovi visai šalia daugiabučių namų, dažnai aplink juos mėtosi atliekos, sklinda nemalonus kvapas. Ar yra nustatyta, kokiu atstumu nuo namo galima konteinerius įrengti?

Konteinerių aikštelės prie gyvenamųjų namų turi būti ne arčiau kaip 20 metrų ir ne toliau kaip 50 metrų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Konteinerių aikštelės prie gyvenamųjų namų turi būti ne arčiau kaip 20 metrų ir ne toliau kaip 50 metrų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 26, 2014, 3:34 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 10:05 PM

Pagal Komunalinių atliekų ir antrinių žaliavų konteinerių aikštelių, konteinerių tvarkymo ir priežiūros taisykles, komunalinių atliekų konteineriai turi būti namui priklausančio sklypo teritorijoje.

0,75-1,1 kubinio metro pločio konteineriai gali būti statomi prie namų, automobilių stovėjimo aikštelių pakraščiuose arba specialiai jiems įrengtose vietose.

Prie remontuojamo buto ar namo statomi specialūs konteineriai stambiagabaritėms statybos atliekoms.

Jais negalima užstatyti takų arba gatvių.

Pagal sveikatos apsaugos ministro įsakymą, konteinerių aikštelės prie gyvenamųjų namų turi būti ne arčiau kaip 20 metrų ir ne toliau kaip 50 metrų.

Tačiau Vilniuje susiduriama su problema – namai stovi arti vienas kito, todėl Visuomenės sveikatos centras turėtų pakeisti galiojančias higienos normas.

Atliekų tvarkymo operatoriai privalo užtikrinti, kad išvežimo metu visos atliekos iš konteinerio (ir esančios šalia jo) būtų supiltos į šiukšliavežius ir išvežtos, paliekant tvarkingą aplinką.

Komunalininkai privalo komunalinių atliekų konteinerius ištuštinti, kai jie yra pripildyti ne mažiau kaip 80 proc. jų tūrio.

Naktį vežti šiukšles iš gyvenamųjų namų kiemų negalima dėl šiukšlių automobilių keliamo triukšmo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.