Vilniuje atsidarė išskirtinė lazerių gamykla

Vilniuje lazerių ir lazerinių sistemų gamybos bendrovė „Šviesos konversija“, veikianti nuo 1994 m., oficialiai atidarė pažangiausią lazerių gamyklos kompleksą, kuris pritaikytas specifinei lazerinių prietaisų gamybai ir mokslo tyrimams. Atsinaujinusios įmonės vadovai planuoja, kad dabar jų gamybos apimtys didės po 20-40 proc. kasmet.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 28, 2014, 11:47 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 8:39 PM

Iš viso į naujus įrengimus ir pastatus, kurių bendras plotas sudaro 4050 kvadratinių metrų, investuota apie 20 mln. litų. Naujose specifiniams tyrimams pritaikytose patalpose įsikūrė bendrovės „Šviesos konversija“ lazerių ir netiesinės optikos prietaisų tyrimo ir gamybos padaliniai, administracija, mechaninės dirbtuvės, sandėliai ir švarių patalpų blokas.

Lėšos investuotos į naująsias erdves leis tobulinti inovatyvius gaminius, žengti į naujus lazerių rinkos segmentus ir kartu gerokai auginti pardavimus.

„Mūsų produktų poreikis pasaulyje yra didelis. Plėtros mastas priklauso nuo gaminių kokybės ir patikimumo. Pasaulinė konkurencija yra labai stipri. Todėl tokių patalpų kompleksas buvo būtinas siekiant efektyviai konkuruoti pasaulio lazerių rinkoje“, – įsitikinęs „Šviesos konversijos“ direktoriaus pavaduotojas dr. Donatas Podėnas.

Apie 90-95 proc. įmonės produkcijos eksportuojama. Lietuvoje „Šviesos konversijos“ gaminiai naudojami dažniausiai tik moksliniams tyrimams.

Įmonės apyvarta nuolat auga. Pernai ji sudarė 65,5 mln. Lt, 2012 m. – 49,5 mln. litų. Ypač išaugo femtosekundinių lazerių „Pharos“, skirtų mikro-apdirbimui ir moksliniams tyrimams, pardavimai. Būtent „Pharos“ lazerių tobulinimui, gamybai ir naujų prietaisų kūrimui prireikė didesnio specializuotų patalpų kiekio ir didesnio ploto sandėlių.

Įmonės kuriami lazeriai naudojami mikro-elektronikoje, medicinoje ir moksliniuose tyrimuose. Naujasis pastatų kompleksas yra unikalus Lietuvoje ir Baltijos valstybėse.

Įmonės darbuotojų branduolys atėjo iš Vilniaus Universiteto laboratorijų, kuriose iki įsikuriant įmonei, daugelį metų vykdė lazerių ir netiesinės optikos procesų tyrimus ir iki šiol dirba komandoje.

Planuojama, kad naujajame pastate galės dirbti 130-150 darbuotojų. Vien pernai įmonėje buvo įdarbinti apie 30 įvairių sričių specialistų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.