Lietuvoje veiklą pradeda svarbus „Barclays“ centras

„Barclays“ skelbia Lietuvoje vykdysiantis vieną svarbiausių savo administracinių funkcijų. Vilniuje atidarytas „Barclays“ Žmogiškųjų išteklių valdymo centras – vienas iš dviejų visus „Barclays“ grupės žmogiškuosius išteklius valdančių centrų visame pasaulyje.

„Barclays“ skelbia Lietuvoje vykdysiantis vieną svarbiausių savo administracinių funkcijų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Barclays“ skelbia Lietuvoje vykdysiantis vieną svarbiausių savo administracinių funkcijų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 14, 2014, 1:28 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 10:32 AM

„IT centro augimas akivaizdžiai parodė, kad investicija Lietuvoje buvo puikus sprendimas. Efektyvi jo veikla, užsienio kalbų mokėjimas ir galimybė lengvai rasti puikių darbuotojų paskatino čia kurti ir vieną svarbiausių administracinių „Barclays“ centrų, ‒ teigia naujojo „Barclays“ Žmogiškųjų išteklių valdymo centro vadovas Mariano Andrade Gonzalezas. – Džiaugiuosi, kad pavyko greitai suburti beveik visą aukštos kompetencijos profesionalų komandą ir net neabejoju, kad šio centro veikla bus labai sėkminga.“

Žmogiškųjų išteklių valdymo centre siekiama suburti aukštos kvalifikacijos humanitarinių specialybių specialistus – ketinama įdarbinti apie 80 verslo administravimo ir žmogiškųjų išteklių valdymo specialistų. Tai ypač aktualu, turint omenyje, kad Lietuvoje sukuriama mažiau darbo vietų šių sričių specialistams: nors šalies kolegijose ir universitetuose kasmet paruošiama apie 12 tūkst. žmogiškųjų išteklių valdymo gebėjimų įgavusių specialistų, o darbu personalo vadybos srityje, remiantis vieno iš didžiausių darbo paieškos portalų duomenimis, šiuo metu domisi daugiau nei 11,5 tūkst. specialistų, darbo pasiūlymų šioje srityje yra vos 12.

Pasak VšĮ „Investuok Lietuvoje“ generalinės direktorės Mildos Dargužaitės, „Barclays“ veikla ypač svarbi stiprinant paslaugų centrų klasterį Lietuvoje: „Žmogiškųjų išteklių valdymo centras bus pirmasis tokio tipo paslaugų centras šalyje. Dirbdami su pažangiausiomis technologijomis bei kokybės vadybos programomis, darbuotojai galės kaupti žinias ir ateityje dalintis patirtimi su kitais specialistais bei mokslo įstaigomis. Tokių centrų steigimas visame pasaulyje sparčiai populiarėja, o tai, kad „Barclays“ savo paslaugų centrui pasirinko būtent Lietuvą, yra didelis laimėjimas ir kartu rimtas signalas kitiems investuotojams“, ‒ teigia M. Dargužaitė.

„Barclays“ teikia išskirtinai daug dėmesio specialistų rengimui ir darbuotojų kvalifikacijos kėlimui. Kasmet tam skiriama ženkli dalis įmonės veiklos sąnaudų, dirbama su moksleiviais ir tikslinių specialybių studentais. Pavyzdžiui, 2013 m. „Barclays“ IT paslaugų centras, bendradarbiaujant su Vilniaus universitetu, atidarė mobiliųjų aplikacijų kūrimo laboratoriją „Innovation Space“, su Kauno technologijos universitetu pasirašyta sutartis numato, kad įmonė įdarbins po 5 KTU studentus kasmet. Lietuvoje įsikūrus Žmogiškųjų išteklių valdymo centrui bus plečiamas bendradarbiavimas su humanitarinių specialybių absolventus rengiančiomis aukštosiomis mokyklomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.