Ar garuos patiekalai iš lietuviškos mėsos ant amerikiečių stalo?

Ar amerikiečiai turės galimybių išsičirškinti kepsnių iš lietuviškos mėsos? Į šitą klausimą atsakymo sulaukti tikimasi artimiausiu metu, kai balandžio pradžioje į Lietuvoje vyksiančią tarptautinę žemės ūkio ir maisto pramonės parodą „AgroBalt 2014” atvyks JAV mėsos instituto viceprezidentas Williamas W.Westmanas ir Maisto rinkodaros insituto ekspertas Erikas Liebermanas.

Mėsos perdirbimo įmones ekspertai iš Amerikos įvertino palankiai, tačiau kol kas kepsniams amerikiečiai lietuviškos mėsos negali įsigyti.<br>M.Patašiaus nuotr.
Mėsos perdirbimo įmones ekspertai iš Amerikos įvertino palankiai, tačiau kol kas kepsniams amerikiečiai lietuviškos mėsos negali įsigyti.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt inf.

Mar 17, 2014, 12:06 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 9:01 AM

„Per susitikimą su amerikeičiais mokslininkais analizuosime mėsos bei jos produktų rinkos JAV galimybes. Kartu su Lietuvos mėsos perdirbimo įmonėmis aiškinsimės žemės ūkio ir maisto produktų eksporto į JAV reikalavimus, - būsimą svečių iš JAV vizitą apibūdina ministras. - Jungtinėse Valstijose Lietuvos mėsos eksportui atsivertų didžiulės galimybės. To nuosekliai siekiame jau visą dešimtmetį“.

Prėjusią vasarą su oficialiu vizitu lankydamasis Vašingtone, ministras V.Jukna susitiko su JAV Kongreso Žemės ūkio komiteto nariu Jimu Costa ir aptarė lietuviškos mėsos ir jos produktų eksporto į JAV paspartinimo galimybes. Inspektoriai iš JAV lankėsi Lietuvoje ir parengė oficialią ataskaitą apie Lietuvos įmonių aitikimą JAV reikalavimams. Lietuvos įmonės buvo įvertintos palankiai.

Žemės ūkio rūmai dėl pakitusios situacijos artimiausiose rinkose itin teigiamai vertina Žemės ūkio ministerijos pastangas plėsti eksportą į Jungtines Amerikos Valstijas.

„Oficiali ataskaita bus viešai svarstoma ir tvirtinama Kongrese, - sakė V.Jukna. – Dabar svarbu, kad mėsos ir jos produktų eksporto licencija Lietuvai būtų išduota kuo greičiau“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.