Rusijos turistai vis dažniau suka į Lietuvą

Rusijos naujienų agentūra „Interfax“ paskelbė, kad Lietuva patenka į dešimtuką populiariausių šalių, kurias šių metų pirmąjį ketvirtį dažniausiai rinkosi savo keliones savarankiškai planuojantys Rusijos turistai. Lietuvos sostinė Vilnius taip pat pateko į labiausiai Rusijos turistų pamėgtų užsienio miestų dešimtuką.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 2, 2014, 12:12 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:44 PM

Šiuos duomenis paskelbė Rusijos internetinės viešbučių rezervacijos svetainė Oktogo.ru, apibendrinusi pirmojo šių metų ketvirčio savarankiškų Rusijos keliautojų viešbučių rezervacijų statistiką.

Rusijos turistams patraukliausių užsienio šalių dešimtuke rikiuojasi Italija, Vokietija, Estija, Suomija, Ispanija, Čekija, Prancūzija, Lietuva, Tailandas ir Turkija.

Į lankomiausių užsienio miestų dešimtuką pateko Talinas, Praha, Helsinkis, Milanas, Vilnius, Ryga, Stambulas, Paryžius, Budapeštas ir Berlynas.

Portalo Oktogo.ru duomenimis, brangiausias miestas Rusijos turistams yra Paryžius, kur vienos dienos apgyvendinimui jie vidutiniškai išleidžia apie 490 litų (6700 rublių). Ieškantys patrauklaus kainos ir kokybės santykio renkasi Vilnių, kur vienos dienos apgyvendinimui išleidžiama apie 168 litus (2300 rublių).

Pažymima, kad savarankiškai savo keliones planuojančių ir viešbučius internetu rezervuojančių Rusijos turistų šių metų pirmąjį ketvirtį buvo 3 kartus daugiau nei tą patį laikotarpį pernai. Vienai kelionei į užsienį šie Rusijos turistai vidutiniškai planavo 4 naktis, vienos dienos apgyvendinimui vidutiniškai skyrė apie 283 litus (3900 rublių).

„Šių Rusijos duomenų paskelbimas sutapo su kito tyrimo – britų Pasaulio miestų kainų reitingų 2014-ųjų duomenimis, kur pagal kelionių išlaidų patrauklumą ir kainų efektyvumą Vilnius britų turistams antrus metus iš eilės – antroje vietoje tarp 25-ių pasaulio miestų.

Turime tvirtą pagrindą akcentuoti, kad kainų ir prekių bei paslaugų kokybės santykis Lietuvoje yra itin patrauklus tiek jauniems, dinamiškiems pasaulio turistams, kurie savo keliones dažniausiai planuoja patys, tiek savo pinigus skaičiuojantiems turistams, kurie kelionių agentūrų padedami ieško kokybiškų paslaugų už gerą kainą,“ – teigė Valstybinio Turizmo departamento direktorė dr. Raimonda Balnienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kaip alkoholio, tabako vartotojai stiprintų gynybą?