Kauno rajone daugėja verslo įmonių

Šalia Karmėlavos (Kauno r.) seniūnijoje besiplečiančios Kauno LEZ, logistikos miestelio Kumpiuose, kuriasi naujos pramoninės zonos Babtų, Garliavos apylinkių seniūnijose, Muniškiuose, Sitkūnuose.

Daugiau nuotraukų (1)

Edmundas Mališauskas

Apr 9, 2014, 9:10 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 6:38 PM

Trečiadienį Raudondvario pilyje vykusioje verslo popietėje meras Valerijus Makūnas tvirtino, kad Kauno rajonas tampa vis labiau svarbus Lietuvos ūkio gyvenime: tai penkta pagal sukuriamo BVP dydį savivaldybė, čia kasmet daugėja verslo subjektų, santykinai mažesnis nedarbas. Pagal išduodamų statybų leidimų skaičių Kauno rajono ir Vilniaus miesto savivaldybės pirmauja šalyje.

Renginyje kalbėjęs Urbanistikos skyriaus vedėjo pavaduotojas Marius Torrau pabrėžė, kad artimiausioje ateityje patvirtinus Kauno rajono teritorijos bendrojo plano pakeitimus, vystyti verslą bus dar paprasčiau.

Netaršios pramonės teritorijų kūrimas bus leidžiamas bet kurioje savivaldybės vietoje, jei numatoma veikla pagal toje teritorijoje galiojančius apribojimus ir nepažeidžia trečiųjų šalių interesų.

Taip pat numatyta, kad ir pramonės zona nepažymėtose teritorijose atradus iškasenas, jas bus galima eksploatuoti, tik reikės parengti atitinkamus dokumentus. „Mes jau seniai nustojome bijoti verslo“, - tvirtino M.Torrau.

“Verslo plėtra mums svarbi, nes tai – ir naujos darbo vietos, ir biudžetą papildantys mokesčiai”,- kalbėjo V.Makūnas, pabrėždamas, kad verslas turi vystytis darniai, nepažeisdamas gyventojų interesų.

Meras pasidžiaugė, kad pakaunėje daugėja gamyba užsiimančių įmonių. Nauja pramonės zona formuojasi Naujuosiuose Muniškiuose, kur pradėjo veikti viena didžiausių Baltijos šalyse akvakultūros įmonių “jFisch”, statoma baldų gamykla, ketina kurtis grąžtų ir dar kelios įmonės.

O štai Pagirių kaime yra visos galimybės atsirasti kalnakasybos pramonei – jau parengtas anhidrito kasyklos projektas, kurį privatūs investuotojai ketina įgyvendinti kartu su Vyriausybe.

Siekdama dar labiau skatinti verslumą, Kauno rajono savivaldybė pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmais. Ją parašais patvirtino meras V.Makūnas ir administracijos direktorius Ričardas Pudževelis bei Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Benjaminas Žemaitis ir generalinis direktorius Vytautas Šileikis.

2013 m. Lietuvos laisvosios rinkos instituto paskelbtame savivaldybių indekse Kauno rajonui skirta daugiausiai balų. Indekso sudarytojai akcentavo investicinę aplinką, gebėjimą racionaliai valdyti turtą, mažinti biurokratinę naštą, sėkmingą partnerystę su verslu.

Kauno rajono savivaldybės taryba yra priėmusi sprendimą, kuriuo atleidžia nuo turto, žemės ir žemės nuomos mokesčių įmones, įdarbinusias daugiau kaip pusę savivaldybės teritorijoje gyvenamąją vietą deklaravusių darbuotojų.

Kauno rajonas - viena iš keturių šalies savivaldybių, kuriose gyventojų skaičius didėja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.