Konfliktas Ukrainoje verčia griebtis ne vieno scenarijaus

Premjeras Algirdas Butkevičius

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-05-19 13:20, atnaujinta 2018-02-13 18:53

„Yra ruošiamas stabilizavimo planas, vyko tam tikri pasitarimai ir Pabradės mokymų centre, yra surašytos priemonės, kokie įstatymai turėtų būti keičiami, bet mes apie tai viešai kol kas nediskutuojame.

Yra numatyti scenarijai, kaip turėtų elgtis ministerijos arba valstybės įmonės, į kokį darbo režimą pereina Vyriausybė. Tai yra svarstoma, ir tikimės, kad kai kurie teisės aktai bus pateikti Seimui“, - pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo sakė A.Butkevičius.

Vyriausybės vadovas teigė, kad Ūkio, Finansų ir Užsienio reikalų ministerijoms yra pavesta stebėti situaciją, susijusią su ekonominėmis grėsmėmis ir, remiantis gauta informacija, toliau yra priimami reikalingi sprendimai.

„Yra ir Pasaulio banko vertinimas, kad jei situacija aštrėtų dėl Ukrainoje vykstančių procesų ir Rusijos tam tikro elgesio, tai labiausiai nukentėtų Lietuva. Bet mes šitą situaciją stebime, vertiname ir dėl to stipriai pradėjome dirbti su naujų rinkų paieška“, - sakė A.Butkevičius.

Neslūgstanti įtampa tarp Ukrainos ir Rusijos bei stojanti pastarosios šalies ekonomika turės tik nedidelį poveikį ūkio aktyvumui Lietuvoje, o recesijos Rusijoje padarinius labiau gali pajusti tik transporto sektorius, prognozuoja Lietuvos bankas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?