„Barclays“ bankui – milijoninė bauda už manipuliacijas

Bankui „Barclays Bank“ Didžiosios Britanijos priežiūros institucijos skyrė 26 mln. svarų baudą po to, kai buvo išaiškinta, kad vienas banko darbuotojų mėgino nustatyti fiksuotą aukso kainą – etaloną fizinei prekybai brangiuoju metalu. Apie tai informuoja BBC.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 23, 2014, 3:19 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 2:36 PM

Darbuotojas, pasinaudojęs sistemos silpnosiomis pusėmis, pasipelnydavo klientų sąskaita, pranešė Finansinę veiklą Britanijoje prižiūrinti institucija (FCA). Darbuotojas buvo atleistas.

Incidentas įvyko 2012 m. birželį, dieną po to, kai bankas buvo nubaustas rekordine 290 mln. svarų bauda už mėginimą manipuliuoti „Libor“ palūkanų normomis.

„Barclays“ pranešė „labai apgailestaujantis dėl susiklosčiusios situacijos“.

FCA nustatė, kad bankui nepavyko „deramai sureguliuoti intereso konfliktus tarp paties banko ir jo klientų“, kiek tai susiję su aukso kainos nustatymu.

FCA taip pat skyrė 96,5 tūkst. svarų baudą minėtam banko darbuotojui.

Aukso kainos nustatymas yra toks kainos nustatymo mechanizmas, kuris leidžia investuotojams pirkti ir pardavinėti auksą bendra nustatyta kaina.

„Barclays“ prisijungė prie mechanizmo 2004 metais. Kiti šio mechanizmo nariai yra HSBC, „Societe Generale“ ir „Scotiabank“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.