Prieš Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimą - projektų mūšis

Iki Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimo liko pusantro mėnesio. Bet organizatoriai skatina nedelsti ir kviečia registruoti projektus, kurie bus pristatomi per liepos 10 - 13 dienomis vyksiantį susitikimą. Anot organizatorių, sumanios visuomenės ugdymas - vienas svarbiausių strateginių Lietuvos tikslų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt inf.

May 26, 2014, 11:22 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 12:52 PM

Kasmet jauni žmonės pažeria naujų, inovatyvių idėjų, kurios sužavi Lietuvą. Todėl tikimasi, kad projektų konkursas padės paskleisti žinią apie originaliausias idėjas.  

Geriausi projektai, atrinkti per konkursą, bus pristatyti per Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimą.  Pristatymo tikslas – atrasti ir parodyti pasaulio lietuviams originalius, sumanius ir konceptualius projektus. Tai labai skirtingi savo turiniu ir forma projektai – nuo festivalių iki ekspedicijų, nuo mokslinių tyrimų iki pilietinių akcijų.

Suinteresuoti projektų įgyvendintojai kviečiami registruotis, pildyti anketą internetiniame tinklapyje ir pasirinkti vieną iš keturių konkursinių projektų pristatymo sričių: verslas, mokslas ir inovacijos, kultūra, visuomenė ir pilietiškumas. 

Pasibaigus registracijai bus skelbiamas viešas balsavimas, kurio metu bus išrinkti geriausi projektai. Festivalio metu visi lankytojai turės galimybę rinkti geriausią kiekvienos srities projektą, kuris bus apdovanotas.

Verslo, kultūros, politikos ir mokslo festivalio metu pranešimus skaitys ir diskusijose dalyvaus daugiau kaip 100 žinomų šių sričių atstovų. Tarp jų „Bath“ universiteto Jungtinėje Karalystėje lektorius Ainius Lašas, „Swedbank“ vyriausiasis ekonomistas Nerijus Mačiulis, Lietuvos ambasadorius JAV ir Meksikai Žygimantas Pavilionis, Lietuvos Respublikos Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, Algirdas Kaušpėdas, Arnoldas Lukošius, Dalia Ibelhauptaitė ir kiti.

Festivalyje vyks kūrybinės dirbtuvės, sporto turnyrai, rodomas kinas ir spektakliai. Lankytojus kvies karjeros ir kontaktų mugės. Vakarais scenoje pasirodymus kurs Jurga, Leon Somov ir Jazzu, „Golden Parazyth“, „Biplan“, „Liūdni Slibinai“, GJan, „Keymono“ ir kiti.

Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimas 2014 įvyks liepos 10-13 dienomis Visuomenės harmonizavimo parke, Prienų rajone.

Daugiau informacijos: www.pljs2014.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.