Nukentėjusių nuo „Go Planet“ gali būti apie tūkstantį

Kadangi nemokus kelionių organizatorius „Go Planet“ nebuvo sumokėjęs už savo klientų nakvynes Antalijos viešbučiuose, šias išlaidas penktadienį savo pinigais padengė Lietuvos garbės konsulė Turkijoje. Pirmadienį į Vilnių parskris ir nemokaus kelionių organizatoriaus klientai, ilsėjęsi Bulgarijoje. Penktadienį „Go Planet“ sustabdė veiklą.

Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė

2014-07-05 13:09, atnaujinta 2018-02-12 05:23

Praėjusią naktį į Vilnių grįžo „Go Planet Travel“ klientai, poilsiavę Kretoje. Tiesa, atostogas jiems apkartino kelionių organizatorių skolos, kai kuriems viešbučiai dėl to nenorėjo atiduoti pasų.

„Mūsų šalies garbės konsulė Turkijoje patikėjo mūsų garantijomis. Ji savo pinigais pasirūpino lietuviais. Pirmadienį mes ir „Go Planet“ draudimo bendrovė su ja atsiskaitysime“, – sakė Valstybinio turizmo departamento (VTD) vadovė Raimonda Balnienė.

VTD pirminiais duomenimis, iš „Go Planet“ keliones yra įsigiję maždaug tūkstantis žmonių. Pirmadienį šiuos duomenis pradės tikslinti audito bendrovė.

Tai, kad „Go Planet Travel“ penktadienį skraidino į užsienį savo klientus žinodama, jog nėra sumokėjusi už jų nakvynę, R.Balnienė vadino baisiu kriminalu.

„Jie žmones padarė įkaitais“, – sakė VTD direktorė.

Pirmadienį oro bendrovės „Grand Cru Airlines“ tuščias orlaivis skrenda į Bulgariją parskraidinti ten poilsiaujančių „Go Planet“ klientų. R.Balnienės duomenimis, už jų viešbučius atsiskaityta.

Ar buvo galima nujausti tokią baigtį, juk VTD pareiga kontroliuoti kelionių organizatorius?

„Kiekvieną dieną juos kontroliavome. Tarpusavio teismai tarp akcininkų ten vyko. Mes nieko negalėjome padaryti, tai vidaus kovos. Jie prieš tris dienas pakeitė direktorių“, – kalbėjo R.Balnienė.

VTD vadovė pirmadienį eina apie susiklosčiusią padėtį paaiškinti šalies premjerui.

Pasak R.Balnienės, „Go Planet“ buvo apsidraudęs didesne suma, nei kad reikia pagal įstatymus. Tai sudaro 700 tūkst. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.