Geležinio Vilko gatvės viadukas netikėtai pabrango 3,5 mln. litų

Viaduko tarp Geležinio Vilko ir A.Goštauto gatvių statybos stringa. Geležinio vilko gatvę su taip vadinamuoju Verslo trikampiu sujungsianti kelio pralaida turėjo būti atidaryta jau birželio pabaigoje, tačiau statybos darbų pabaigos dar nematyti. O ir patys darbai kainuos 3,5 mln. litų daugiau nei planuota.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintarė Rovaitė

Jul 8, 2014, 4:06 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 3:35 AM

Dabar skelbiama, kad naujuoju viaduku mašinos važinėti pradės rudenį.

Oficialiai, pagal pirmadienį pasirašytą naują sutartį, viadukas tarp Geležinio vilko ir A.Goštauto gatvių turi būti baigtas iki lapkričio 1 dienos, tačiau tikimasi, kad jis gali būti atidarytas jau rugsėjo pradžioje.

„Tiek mes, tiek rangovas matome tokias galimybes, – sakė Vilniaus miesto savivaldybės infrastruktūros skyriaus vedėjas Linas Bartusevičius. – Tai geriausi norai, kuriuos stengsimės įgyvendinti“. Tiek orai, tiek kitos sąlygos tokioms prognozėms yra palankūs.

L.Bartusevičiaus teigimu, viaduko statybos užsitęsė dėl netikėtai atsiradusių naujų, ankstesniame projekte nenumatytų darbų.

Paaiškėjo, kad situacija su inžineriniais tinklais kiek kitokia, nei 2012 metais parengtame projekte, todėl reikėjo patvirtinti naują projektą ir skelbti naują pirkimų konkursą.

“Tai bjaurūs darbai, atsiradę netinkamoje vietoje, – pasakojo L.Bartusevičius, – tačiau nesusitvarkius su jais nebus galima užbaigti ir pačios viaduko estakados“.

Konkursą papildomiems inžinerinių tinklų darbams atlikti laimėjo Latvijos bendrovė „Latvijas tilti“, kuri kartu su įmone „Kauno keliai“ laimėjo ankstesnius pirkimo konkursus ir atlieka visus viaduko statybos darbus.

Naujos sutarties su „Latvijas tilti“ vertė – 3 milijonai 580 tūkstančių litų. Šiuos pinigus viaduko statybai skirs Vilniaus miesto savivaldybė.

Viaduko tarp Geležinio vilko ir A. Goštauto gatvių statybos darbai pradėti 2012 metų birželio pabaigoje. Tuo metu skelbta, kad naujasis viadukas kainuos beveik 32 milijonus litų. Lėšos jam skiriamos iš Vilniaus miesto savivaldybės, valstybės biudžeto ir Europos sąjungos paramos lėšų.

Teigiama, kad naujuoju viaduku kasdien galės važiuoti apie 16 tūkstančių automobilių, jis palengvins susisiekimą su miesto centru, sumažins eismo apkrovimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.