„Go Planet Travel“ nemokumas kirto ir kitai kelionių įmonei

Kelionių organizatorius „Go2Holiday“

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 9, 2014, 12:09 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 3:09 AM

Partnerius apie veiklos stabdymą įspėjusio „Go2Holiday“ atstovai trečiadienį susitiko su Valstybinio turizmo departamento atstovais ir pranešė, kad kelionės atšaukiamos dėl „Go Planet Travel“ nemokumo bei dėl to, kad skrydžių bendrovė „Grand Cru Airlines“ atsisako suteikti vietas orlaivyje.

„Grand Cru Airlines“, įsipainiojusi į konfliktą su „Go Planet Travel“, atsisakė toliau skraidinti ir mūsų keleivius, nors už skrydžius ir esame sumokėję iš anksto. Derėjomės su kitais vežėjais, tačiau dėl nepalankių skrydžių laikų, išaugusios kainos ir kitų nepalankių sąlygų negalime pasiūlyti keleiviams patogios ir priimtinos alternatyvos skrydžiui iš Vilniaus“, - teigiama „Go2Holiday“ laiške verslo partneriams.

Turizmo departamento atstovė spaudai Edita Gaigalienė BNS sakė, kad „Go2Holiday“ atstovai ketina kreiptis į teismą, kurio prašys įpareigoti „Grand Cru Airlines“ laikytis 2013 metų liepą pasirašytos lėktuvo vietų nuomos sutarties.

Vilniaus miesto apylinkės teismo atstovė spaudai Airinė Šerelytė BNS teigė, kad teismas kol kas nėra gavęs „Go2Holiday“ prašymo.

Kelionių agentūra tvirtina, kad ji yra finansiškai pajėgi visiems klientams grąžinti sumokėtus pinigus.

Tuo metu „Grand Cru Airlines“ vadovą Valdą Barakauską nustebino „Go2Holiday“ planai kreiptis į teismą.

„Nieko apie tai nežinau. Antradienį buvome susitikę su Civilinės aviacijos administracijos, Turizmo departamento ir „Go2Holiday“ atstovais, ieškome įvairių išeičių. Jeigu „Go2Holiday“ galvoja, kad kreipsis į teismą, mes, kaip du verslo subjektai, aiškinsimės situaciją ten, tačiau nuo to nelaimės niekas. Mes darome viską, kas priklauso pagal sutartį“, - sakė V.Barakauskas.

Kelionių agentūra tvirtina, kad ji yra finansiškai pajėgi visiems klientams grąžinti sumokėtus pinigus.

„Pirmiausiai pasirūpinsime savo klientais, o vėliau ginsime savo teisėtus interesus. Ne savo noru buvome įpainioti į dviejų kompanijų santykių intrigas, jaučiamės nukentėję, todėl ginsime savo vardą teisme“, - rašoma „Go2Holiday“ laiške.

„Grand Cru Airlines“ prašymu Vilniaus miesto apylinkės teismas jau įšaldė maždaug 4,7 mln. litų vertės „Go Planet Travel“ turto. „Grand Cru Airlines“ liepos 3 dieną nutraukė sutartį su Go Planet Travel“. Skelbta, kad bendra jos skola skrydžių įmonei yra apie 4 mln. litų.

100 proc. „Grand Cru Airlines“ akcijų priklauso Kipro bendrovei „Drenevan Investment“, kuri vienintele įmones akcininke tapo gegužės 27 dieną.

Preliminariu vertinimu, „Go Planet Travel“ įtariama apgavusi daugiau kaip 1 tūkst. klientų, o dalį jų į užsienį nuskraidino žinodama, kad pažadėtų paslaugų jie negaus. Jos veiklą ketina tirti prokurorai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.