Ūkio ministro kirtis Turizmo departamento vadovei R. Balnienei

Ūkio ministras Evaldas Gustas davė nurodymą parengti įsakymą, kuriuo būtų suburta komisija, turėsianti ištirti, ar Valstybinio turizmo departamento direktorė Raimonda Balnienė padarė tarnybinį nusižengimą.

Ūkio ministro suburta komisija turės spręsti, ar skirti R.Balnienei nuobaudą, jei buvo nusižengta.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Ūkio ministro suburta komisija turės spręsti, ar skirti R.Balnienei nuobaudą, jei buvo nusižengta.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė

Jul 9, 2014, 6:19 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 2:49 AM

Ūkio ministro nurodymu suburta komisija turės išsiaiškinti, ar buvo tinkamai vykdoma Turizmo įstatymu numatyta VTD priedermė stebėti ir prižiūrėti turizmo paslaugų teikėjus.

Taip pat komisija turės spręsti, ar skirti R.Balnienei nuobaudą, jei buvo nusižengta.

Praėjusį penktadienį dėl nemokumo sustabdyta kelionių organizatoriaus „Go Planet Travel“ veikla. Kredito riziką vertinančios įstaigos ir turizmo pasaulis tikina jau pavasarį įžvelgęs tokį scenarijų ir apie tai garsiai kalbėjęs, tačiau nei Valstybinis turizmo departamentas, nei Ūkio ministerija tam neskyrusi deramo dėmesio.

Tarnybinį patikrinimą, neoficialiais duomenimis, ketinama pradėti ir todėl, kad tam tikrais saitais su „Go Planet Travel“ susijęs Martynas Laivys. Kelionių organizatorius „Star Holidays“, kuriam jis vadovavo, 2010-aisiais taip pat patyrė didelių finansinių bėdų, kurios jį nuskandino bankroto liūne. Vėliau M.Laivys grįžo į turizmo pasaulį ir vadovauja atvykstamojo turizmo įmonei „Go Baltics“, kuri priklauso tai pačiai grupei kaip ir „Go Planet“. Šiai bendrovei veiklos pažymėjimą išdavė R.Balnienės vadovaujamas VTD.

VTD direktore R.Balnienė buvo paskirta 2010 m. spalio 4 d. Jos kadencija baigsis šiemet spalio pradžioje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.