Turizmo departamentas nekaltas dėl „Go Planet Travel“ žlugimo?

Valstybinio turizmo departamento

R.Balnienė teigia, kad jos vadovaujamai įstaigai, kreditų biurų duomenimis, apie turizmo sektoriaus įmonių finansinę padėtį domėtis nepriklauso.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
R.Balnienė teigia, kad jos vadovaujamai įstaigai, kreditų biurų duomenimis, apie turizmo sektoriaus įmonių finansinę padėtį domėtis nepriklauso.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 15, 2014, 9:56 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 11:45 PM

„Turizmo departamentas šios ir kitų 170 išvykstamojo turizmo kelionių organizatorių priežiūrą vykdė ir vykdo pagal teisės aktais suteiktus įgaliojimus, todėl atsakomybės dėl įmonės žlugimo neprisiima. Dabartinė Turizmo departamento turima informacija leidžia teigti, kad dėl „Go Planet Travel“ nemokumo ir perspektyvoje – bankroto visą atsakomybę turi prisiimti galbūt neskaidrią veiklą vykdę bendrovės akcininkai ir buvę vadovai“, – dienraščiui „Lietuvos žinios“ teigė R.Balnienė.

Anot jos, nuo panašių atvejų turėtų apsaugoti nuo šių metų lapkričio įsigaliosiantis Turizmo įstatymo pakeitimas, numatantis reikalavimą, kad kelionių organizavimo įmonės nuosavas kapitalas negali būti mažesnis už pusę įstatinio kapitalo, o minimali kelionių organizatorių, kurie vykdo keliones organizuotais skrydžiais, laidavimo draudimo suma padidinta nuo 150 iki 350 tūkst. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.