Sostinės ledų pardavėjai klientus vilioja įvairiais triukais

Kai visoje šalyje tviskina saulė ir pliko karščiai, žmonės skuba vėsintis vandens telkiniuose, traukia į pajūrį, likusieji mieste – kaitrą maldo šaltais gėrimais ar ledais. Pardavėjams tokia karšta vasara yra pats darbymetis, tačiau sostinės centre kalbinti prekeiviai vieningai nutarė, jog tokiu metu pelnosi tik iš Vilniuje apsistojusių ir po senamiesčio gatves šmirinėjančių turistų, o siekdami daugiau užsidirbti taiko įvairius rinkodaros triukus: sumažina kainą ar pasiūlo nemokamą ledų porciją.

Daugiau nuotraukų (1)

Erika Bružaitė

Jul 26, 2014, 4:34 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 5:21 PM

Vasarą darbo netrūksta

„Klientų skaičiumi tikrai nesiskundžiame“, – pasigyrė ledainės „Soprano“ pardavėja Laura.

Merginos teigimu, tokiais karštais savaitgaliais, kaip šis, vilniečių ar svečių iš kitų Lietuvos miestų pasitaiko mažai, daugiausiai ledais susigundo užsieniečiai. Tuo tarpu darbo dienomis čia užsuka įvairiausių pirkėjų, per pietus Vilniaus centre dirbantys žmonės užeina suvalgyti ledų ir išgerti puodelį kavos.

 „Soprano“ ledainėje porcija ledų išsinešti kainuoja puspenkto lito, dviguba porcija – 7 Lt.

Pasiūlo nemokamų ledų

Jei norite paragauti natūralių iš lietuviškų vaisių ir uogų pagamintų ledų, užsukite į Bernardinų sode įsikūrusią „Fionos cukrainę“, taip pat ją rasite ir Senamiestyje. Čia ledų porcija kainuoja šiek tiek brangiau – 5 litus. „Kaina vos vos aukštesnė nei aplink esančių konkurentų, tačiau ji atitinka kokybę, nes ledai pagaminti iš natūralių produktų, o ne chemijos“, – paaiškino pardavėja Erika.

Mergina prasitarė, jog dėl didesnių kainų dažniausiai piktinasi praeinantys senjorai, jie nesupranta, kodėl už ledų porciją cukrainėje turi mokėti beveik dvigubai daugiau nei maisto prekių parduotuvėje.

Tačiau pardavėjai mielai paaiškina, kad geriau pirkti natūralius ledus. Kartais matydami praeivius valgančius ryškiai mėlynai ar žaliai nudažytus ledus, cukrainės darbuotojai pasiūlo ryškiaspalvius pilnus cheminių medžiagų desertus nemokamai išmainyti į savo parduodamus natūralius.

„Žmonėms toks dėmesys labai patinka, paragavę natūralių ledų, jie sugrįžta dar kartą, veikiame jau dvejus metus, tad turime nemažai nuolatinių klientų“, – pasakojo pardavėja.

Taiko nuolaidas

„Šiandieną pas mus ledų porcija kainuoja penkiasdešimčia centų mažiau – 4 litus“, – teigė „AJ šokoladas“ pardavėja. Merginos teigimu, nemažai praeivių išvydę ledų kainas apsisuka ir nueina arba paburba ir traukia į parduotuvę, tačiau kiti dėl kainų nesiskundžia. Kaitriais savaitgaliais, kaip šis, mieste žmonių mažai, dauguma ilsisi prie ežerų ar jūros, todėl pagrindiniai perkantys yra turistai iš užsienio.

Kaina už ledų porcija šiuo metu mažesnė tik Pilies gatvėje esančioje parduotuvėje, Vokiečių gatvėje esančioje šokoladinėje kainos išliko tokios pačios – 4,5 Lt už porciją, 7 litai už du ledų kaušelius, 10 litų – už tris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.