Laivuose vilniečiai įsigudrino rengti darbo susitikimus

Saulėti orai Vilniuje atgaivino laivybą. Neryje bei Vilnioje vandens pramogas siūlantys verslininkai vasaros pradžioje buvo sunerimę dėl lietaus, bet dabar negali atsidžiaugti plūstančiais klientais, rašo „Lietuvos ryto“ priedas „Sostinė“.

Vienos laivų nuomos įmonės vadovas pastebėjo, jog vilniečiai ant vandens ne tik švenčia, bet ir rengia darbo susitikimus.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Vienos laivų nuomos įmonės vadovas pastebėjo, jog vilniečiai ant vandens ne tik švenčia, bet ir rengia darbo susitikimus.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintarė Rovaitė

2014-07-27 11:17, atnaujinta 2018-02-11 17:08

„Apyvarta šią vasarą, kaip visuomet, priklauso nuo orų ir nuolat kinta“, – sakė kateriais bei laivu „Švyturys“ Nerimi plaukioti siūlančios įmonės „Bar’ža“ atstovas Aurelijus Kinas.

Kapitono teigimu, esant puikiems orams tuščių vietų laive nebūna. Tačiau jeigu šiek tiek atvėsta, jis būna pustuštis.

Verslas nepastovus kaip orai

„Praėjusį mėnesį dėl prastų orų buvo perpus mažiau norinčių pramogauti ant vandens“, – teigė bendrovės „Extreme Delight“, siūlančios Nerimi paplaukioti pontoniniu laivu arba kateriu, vadovas Mantas Paliokas.

Laivybai skaudžiai atsiliepė paskutinės lietingos birželio savaitės.

Baidares nuomojančios įmonės „Pipiro baidarės“ vadovas Justas Pipiras prisiminė, kad birželio pradžioje užsakymų, palyginti su praėjusiais metais, buvo smarkiai padaugėję.

„Tačiau vieną savaitę be perstojo lijo, ir tai sugadino nuotaiką“, – nusivylimo neslėpė J.Pipiras.

Kitos baidarių nuomos įmonės „Sostinės baidarės“ vadovė Reda Velickienė pasakojo, kad šį birželį sulaukė 20–30 procentų mažiau užsakymų nei pernai tuo pat metu.

„Dažnai būna, kad žmonės užsako baidares, planuoja žygį, bet likus dienai atšaukia užsakymą dėl blogų orų“, – guodėsi ji.

Entuziastai lietaus nebijo

Vis dėlto prasti orai laivybos Vilniuje nenumarino.

„Birželis buvo šaltas, tačiau užsakymų buvo kaip visada daug“, – džiaugėsi baidares bei plaustus nuomojančios bendrovės „Vandens turistai“ vadovė Ovidija Undrėnaitė.

Pašnekovės teigimu, orai nedaro lemiamos įtakos įmonėms, kurios turi nuolatinių klientų.

„Yra entuziastų, kurie plaukioja kasmet. Jiems blogų orų nebūna“, – sakė O.Undrėnaitė.

Įmonės „Sostinės baidarės“ vadovė R.Velickienė pastebėjo, kad prasti orai dažniausiai atbaido šeimas su vaikais ir pavienius asmenis.

„Į kompaniją susibūrusiam jaunimui lietus nė motais. Yra klientų, kurie baidares užsisako prieš mėnesį ir leidžiasi iškylauti esant bet kokiems orams“, – teigė ji.

„Kai blogi orai, sumažėja norinčių plaukioti pavienių žmonių, – tikino įmonės „Bar’ža“ atstovas A.Kinas. – O įmonės ir organizacijos, planuojančios darbuotojams šventes ar renginius laive, užsakymų dėl to neatšaukia.“

Šventės ant vandens

„Sostinės“ kalbinti verslininkai pastebėjo, kad vis dažniau į laivus ar baidares žmonės sėda norėdami ne tiktai paplaukioti, bet ir atšvęsti.

„Mūsų laive dažnai švenčiami gimtadieniai, mergvakariai, bernvakariai.

Be to, čia renkasi įvairūs kolektyvai, norintys ką nors atšvęsti ar neįprastoje aplinkoje aptarti darbo reikalus“, – sakė A.Kinas.

„Extreme Delight“ vadovas M.Paliokas taip pat teigė, kad dažnai laivus nuomojasi įmonės. Ant vandens jos rengia ir darbo susitikimus, ir pramogas.

Iškyla – pagal kiekvieno kišenę

Laivai Nerimi dažniausiai plaukioja tarp Seimo ir Verkių malūno.

Bendrovėje „Extreme Delight“ katerio, kuriame telpa iki 16 žmonių, nuoma kainuoja 250 litų už valandą. Įmonėje „Bar’ža“ – 200–300 litų. Tiek pat žmonių galinčio plukdyti pontoninio laivo nuomos kaina – 300 litų už valandą.

Laivo „Švyturys“, kuriame telpa iki 40 žmonių, nuomos kaina – 700 litų už valandą.

Norintiems aktyvesnių vandens pramogų Vilniuje baidares nuomotis siūlo net keliolika bendrovių.

Baidarės plaukti Nerimi kaina už darbo dieną svyruoja nuo 25 iki 30 litų, savaitgalį – 30–50 litų.

„Vandens turistai“ siūlo vilniečiams ir plausto nuomą. 5 vietų plausto nuomos kaina – 110–150 litų už dieną, 8 vietų – 175–250 litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.