Iš Prahos oro uosto išvaryti lietuviai reikalaus atlyginti žalą

Ketvirtadienio pavakare triukšmingai iš Prahos uosto išvaryta lietuvių verslininkų delegacija penktadienio rytą jau pasiekė Seulą Pietų Korėjoje. Į konferenciją šiame mieste pavėlavę lietuviai žada kreiptis į juos apdraudusią kompaniją ir reikalauti, kad būtų atlyginta žala.

Lietuviai buvo išprašyti iš Prahos oro uosto.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Lietuviai buvo išprašyti iš Prahos oro uosto.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 19, 2014, 12:22 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 10:51 AM

Lrytas.lt vakar rašė apie incidentą, kuris nutiko Prahos oro uoste. Kompanijos „LG Electronic“ kvietimu į Seulą verslo klase turėjusi skristi šešių lietuvių ir trijų juos lydinčių kompanijos atstovų iš Lenkijos delegacija buvo apsupta grupės automatais ginkluotų čekų policijos pareigūnų bei kareivių ir išvaryta iš oro uosto teritorijos.

Į redakciją paskambinęs Stanislovas tvirtino, kad jie nepadarė nieko tokio, už ką būtų galima taip pasielgti.

„Mes absoliučiai nieko blogo nedarėme. Esame normalūs, neagresyvūs žmonės. Nei girtuokliavome, nei triukšmavome. Buvo likę nedaug laiko iki laipinimo, kai pasirodė policija, automatais ginkluoti kareiviai, apsupo mus ir visus išvarė. Ką ten išvarė - stumte išstūmė.

Viskas atrodė kaip veiksmo trileryje -mažą grupę apsupo didelis ginkluotų žmonių būrys. Niekas mums nieko nepaaiškino“, - pasakojo verslininku prisistatęs Stanislovas.

Anot jo, iš jų buvo paimti pasai ir tik po valandos grąžinti. Taip pat grąžintas ir jų bagažas. „Pasakė: darykit, ką norit ir išvarė į miestą", - pasakojo vyras.

Delegacijoje buvę du korėjiečiai, kurie prisijungė prie lietuvių dar Varšuvos oro uoste, anot Stanislovo, buvo tokio poelgio šokiruoti.

Tačiau Stanislovas neslėpė, kad vyrai oro uoste ragavo čekiško alaus.

„Bet mes tikrai nebuvome girti“, - tikino Prahoje įstrigęs lietuvis.

Tačiau lrytas.lt gavo informaciją, kad iš oro uosto teritorijos vyrų grupė buvo išmesta neatsitiktinai. Jie buvo neblaivūs. Oro uosto vadovybė nusprendė, kad gerokai įkaušę vyrai kelia pavojų skrydžiui.

Tuo tarpu Prahoje nemalonumų patyrę vyrai vietoje bandė aiškintis incidento priežastis, tačiau teigia, kad jokio atsakymo taip ir nesulaukę.

„Neturėjome tam daug laiko. „LG Electronics“ kompanija viską sutvarkė – kitomis oro linijomis per Stambulą pasiekėme Seulą. Aiškinsimės, kai grįšime“, - sakė Stanislovas.

Delegacijos nariai nufilmavo visą incidentą. Pasak jų tai būsiąs puikus įrodymas, kad jie nieko blogo nedarė.

Stanislovas nemano, kad jie padarė Lietuvai gėdą. „Mes tikrai nesijaučiam kalti“, - sakė pašnekovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.