Prekybos milžinę „Amazon“ surakino vokiečių streikas

Penkių Vokietijoje veikiančių interneto prekybos milžinės „Amazon“ logistikos centrų darbuotojai paskelbė dviejų dienų streiką, reikalaudami kolektyvinės darbo sutarties. Apie tai informuoja „The Wall Street Journal“, remdamasi profsąjunga „Verdi“.

Profsąjunga siekia, kad „Amazon“ pasiūlytų Vokietijoje dirbantiems darbuotojams kolektyvinę darbo sutartį.<br>EPA-Elta nuotr.
Profsąjunga siekia, kad „Amazon“ pasiūlytų Vokietijoje dirbantiems darbuotojams kolektyvinę darbo sutartį.<br>EPA-Elta nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 22, 2014, 2:42 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 3:19 AM

Protesto akcija prasidėjo sekmadienį vakare Vokietijos Heseno žemėje, Bad Hersfelde esančiuose produkcijos sandėliuose. Pirmadienį prie streiko prisijungė trijų kitų Vokietijos „Amazon“ logistikos centrų darbuotojai – iš Leipcigo Saksonijoje, Grabeno Bavarijoje ir Reinbergo Šiaurės Reine-Vestfalijoje.

Streikas turėtų trukti iki antradienio vakaro, įspėjo profsąjunga „Verdi“. Iki šiol prie streiko jau prisijungė devyni „Amazon“ logistikos centrai. 

Profsąjunga siekia, kad „Amazon“ pasiūlytų Vokietijoje dirbantiems darbuotojams kolektyvinę darbo sutartį, kuri būtų sudaryta pagal Vokietijos mažmeninės prekybos ir logistikos sektoriuje galiojančius atlygio nustatymo standartus, ne pagal pačios įmonės atlyginimų politiką.

„Verdi“ kaltina „Amazon“ mokant darbuotojams keliais šimtais eurų mažiau, nei turėtų pagal dabartinę Vokietijos mažmeniniam sektoriui pritaikytą darbo sutartį.

Grabeno mieste, Bavarijoje, „Amazon“ neseniai padidino atlyginimą 2,1-3 proc., sakė profsąjunga.

„Tačiau mes nesutinkame, kad įmonė savavališkai, tam neturėdama teisinio pagrindo, diktuotų darbuotojams atlyginimus“, – sakė „Verdy“ narė Stefanie Nutzenberger.

Profsąjunga taip pat kritikavo įmonę dėl pernelyg didelio darbo spaudimo, taip pat dėl laikinų sutarčių, kurios dažnai sudaromos dažniau nei pastovios darbo sutartys.

Vokietijoje dirba apie 9 tūkst. nuolatinių "Amazon" darbuotojų, dar apie 14 tūkstančių darbuotojų įdarbinti pagal laikinąją sutartį.

Pernai keli šimtai „Amazon“ darbuotojų Vokietijoje skelbė protesto akciją kalėdiniu išpardavimų laikotarpiu. Šiais metais „Amazon“ darbuotojai taip pat jau ne kartą streikavo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.