„Statoil“ tieks dujas Ukrainai per Slovakiją

Norvegijos bendrovė „Statoil“

Dujų apimtys reversiniu režimu Ukrainai daugiausia tiekiamos iš Lenkijos, Slovakijos ir Vengrijos.<br>AP asociatyvi nuotr.
Dujų apimtys reversiniu režimu Ukrainai daugiausia tiekiamos iš Lenkijos, Slovakijos ir Vengrijos.<br>AP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 3, 2014, 8:45 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 3:49 PM

Ukrainai nebetiekiamos dujos iš Rusijos nuo šių metų birželio, - nuo tada, kai „Gazprom“ įvedė išankstinio apmokėjimą, kaip būtiną sąlygą tiekimui. Nuo tada Kijevas daugiausia naudojasi reversiniu dujų tiekimu iš Vidurio ir Rytų Europos.

Dujų apimtys reversiniu režimu Ukrainai daugiausia tiekiamos iš Lenkijos, Slovakijos ir Vengrijos. Pavyzdžiui, nuo rugsėjo pradžios iš Slovakijos Ukraina importavo reversiniu režimu 380,9 mln. kubinių metrų dujų.

Europos Komisija rekomendavo Europos Sąjungos narėms vykdyti ES Tarybos sprendimą ir palaikyti reversinį dujų tiekimą Ukrainai. Tuo pat metu pasirodė pranešimų, esą Rusija apriboja dujų tiekimą valstybėms, tiekiančioms dujas reversiniu režimu Ukrainai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.