Tradicinių sodininkų mugių plotas išaugo iki futbolo aikštės

Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Marijampolėje prie prekybos centų rengiamos sodininkų mugės organizatoriai pastebi, kad pastaruosius dvejus metus prekeivių skaičius išlieka panašus, tačiau jiems prireikia vis daugiau vietos išsiplėtusiam prekių asortimentui pristatyti – vaismedžiams, įvairiems dekoratyviniams augalams, jų priežiūros priemonėms bei viskam, ko reikia sodininkams. Šį savaitgalį, spalio 11–12 dienomis, vyksiančioje mugėje dalyvauti panoro beveik 400 prekybininkų, kurių prekybos paviljonai užims daugiau kaip 7 000 kvadratinių metrų plotą, tiek, kiek užima futbolo aikštė.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 10, 2014, 10:43 AM, atnaujinta Jan 27, 2018, 9:46 PM

Lietuvos sodininkai kasmet laukia rudeninės mugės, kurioje iš gausaus asortimento galės išsirinkti vaismedžių, vaiskrūmių, dekoratyvinių augalų, spygliuočių medelių sodinukų, vaisių ir daržovių sodinukų, čia pat paragauti ir rudens derliaus gėrybių.

„Visada rudenį šalia vaismedžių prekiaujame ir mūsų medelyno obuoliais, kad žmonės galėtų čia pat paragauti ir įsigyti nusižiūrėtos obels vaisių, todėl ir šį kartą atsivešime daug įvairių rūšių“, – apie pasiruošimą „Senukų“ sodininkų mugei pasakoja Dambavos medelyno vadybininkė Danguolė Deksnienė.

„Rudenį daugiausia perkamos obelys, kriaušės ir dekoratyviniai augalai, o štai kaulavaisių medelių daugiau parduodame pavasarį“, – pasakoja nuolatinė mugės dalyvė Raminta Kilčiauskienė. Anot jos, šiemet reikės kiek atidžiau rašyti kainas, nes jas reikia nurodyti litais ir eurais. „Bet tai nėra sudėtinga, tik reikės laiko priprasti“, – sako R.Kilčiauskienė.

Mugėje taip pat bus pristatomi įvairūs prieskoniai, arbatos, bus galima įsigyti medaus, rūkytos mėsos ir žuvies gaminių, duonos kepinių, įvairiausių aliejų, ragauti naminių sūrių, atsigerti šviežiai spaustų sulčių, pasmaližiauti pagal senuosius receptus keptų šakočių, skruzdėlynų ir šimtalapių. Savo gaminiais pirkėjus vilios medžio drožėjai, puodžiai, krepšių pynėjai, tautodailininkai, dailininkai.

Šiųmetinė „Senukų“ mugė išsiskirs specialia programa – lankytojus interaktyviems žaidimams kvies smagūs personažai, o didžiausio dėmesio sulauks mažieji mugės dalyviai – jiems bus skirti žaidimai ir malonios staigmenos.

Sodininkams šiemet naujovių žada ir prekybininkai. Sodininkai „Senukai“ prekybos centruose ras ne tik rudeninių augalų, bet ir sode taip reikalingos technikos: kultivatorių, vis labiau populiarėjančių medžių lapų siurblių, įvairių pjūklų. Daržininkams siūlomas platus pasirinkimas augalų trąšų, žemės ir vazonų gėlėms persodinti.

Rudeninė „Senukų“ sodininkų mugė vyks jau šį savaitgalį, spalio 11–12 dienomis, Vilniuje, Lukšio g. 34 (PC „Banginis“), Kaune, Islandijos pl. 32 (PLC „Mega“), Klaipėdoje, Šilutės pl. 35 (PC „Banginis“) ir Marijampolėje, Stoties g. 47 (PC „Senukai“).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.