„Tokiu būdu valgytoją iš pirmų rankų pasiekia produktai, kurie dažniausiai gaminami be kvapiklių, tirštiklių ar dažiklių, o ūkininkai gali daugiau uždirbti nei tik bendradarbiaudami su supirkėjais“, - pranešime spaudai cituojamas J. Milius.
Jis paaiškino, kad šiuo metu supaprastinti reikalavimai taikomi pieno produktų gamybai ūkiuose, mažoms paukščių ir triušių skerdykloms, arbatžolių ir prieskonių gamybai, kaimo turizmo veiklai, pirminių negyvūninių maisto produktų gamybai.
„Iš Europos Komisijos jau turime leidimą palengvinti sąlygas ir mažoms žuvų bei mėsos perdirbimo įmonėms, pavyzdžiui, nedidelėms skerdykloms, išpjaustymo cechams. Taigi artimiausiu metu dar daugiau ūkininkų galės patys gaminti produktus“, - teigė J. Milius.
Spalio 16-ąją minima Pasaulinė maisto diena, šiemet jos šūkis - „Šeimos ūkiai maitina pasaulį, saugo žemę!“.
Atkreipdama dėmesį į mažuosius šeimų ūkius, Jungtinių Tautų Maisto ir žemės ūkio organizacija (FAO) siekia, kad visame pasaulyje būtų skatinami bei palaikomi smulkūs ir vidutiniai ūkiai. Būtent jie kasmet gelbsti nuo nedarbo, bado ir prastos mitybos milijonus skurdžiausių pasaulio kraštų gyventojų.