Europos Komisijai parūpo žvejybos laivų saugumas

Žvejybos šiaurės rytų Atlante komisija (NEAFC - angl.North East Atlantic Fisheries Commission) šaukia neeilinį susitariančių šalių susitikimą, tad Lietuvos pastangos ginant interesus tarptautiniuose vandenyse neliko neįvertintos.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-10-20 11:26, atnaujinta 2018-01-25 10:13

Susitikimas, kuris šaukiamas Europos Sąjungos prašymu, turėtų įvykti spalio 23 d. Jo metu ketinama aptarti laivų, plaukiojančių tarptautiniuose vandenyse, saugumo klausimus, taip pat ketinama kalbėti apie laivo „Jūrų vilkas“ padėtį.

Pastarųjų savaičių įvykiai tarptautiniuose vandenyse sulaukė nemažai dėmesio, kai Žvejybos šiaurės rytų Atlante komisijos (NEAFC) reguliuojamame rajone Rusijos pareigūnai areštavo su Lietuvos vėliava žvejojantį laivą.

„Tokie veiksmai, su kuriais susiduriama pastaruoju metu, riboja teisėtą valstybių žvejybos veiklą, taip pat sukelia nesaugumo jausmą, o laivų įgulos negali jaustis užtikrintai“, - teigia žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė.

Penktadienį laivo „Jūrų vilkas“ kapitonas atvyko į Murmansko valstybinę specializuotą inspekciją, kur jam buvo surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas. Kapitonas turėjo galimybę su juo susipažinti. Ši procedūra baigia ikiteisminio tyrimo stadiją ir byla bus perduota teismui.

Šiemet rugsėjo 18 d. tarptautiniuose vandenyse Rusijos Federacijos pasieniečiai sulaikė ir jėga nutempė į Murmansko uostą žvejybos laivą „Jūros vilkas“, taip pažeisdami Jungtinių tautų konvenciją dėl jūrų teisės. Teritorija, kurioje laivas vykdė žvejybą ir buvo sulaikytas, yra NEAFC – Žvejybos šiaurės rytų Atlante komisijos administruojama žvejybos akvatorija.

Lietuva siekia apginti teisėtus Lietuvos žvejybos įmonės ir piliečių interesus, pasitelkdama į pagalbą Europos Komisiją, kuri atstovauja Europos Sąjungai NEAFC.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.