Lietuvos gyventojai kapų lankymui ruošiasi iš anksto

Prekybos tinklas „Senukai“ pastebi, kad kasmet vis anksčiau įsibėgėja prekyba žvakėmis, skirtomis puošti artimųjų kapus. Taip pat pastebima tendencija, kad spalio pabaigoje daugiau dėmesio skiriama ir kapų restauravimo darbams.

Gyventojai iš anksto ruošiasi Vėlinėms.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
Gyventojai iš anksto ruošiasi Vėlinėms.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 24, 2014, 12:40 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 8:11 PM

„Artimųjų kapams puošti skirtos žvakės ir dirbtinės gėlės perkamos iš anksto – jau nuo pat spalio pradžios. Šiemet spalio pabaiga gerokai vėsesnė nei pernai, naktimis vyrauja šalnos, todėl akivaizdu, kad mūsų pirkėjai dažniau nei pernai renkasi dirbtines gėles arba našlaites, kurios neretai ir po didesnių šalnų lengvai atsigauna“, – pasakoja UAB „Senukų prekybos centras“ komunikacijos projektų vadovė Laima Petraitytė.

Vidutiniškai pirkėjai žvakėms išleidžia apie 20 litų, t. y. tiek pat, kiek ir pernai. Žvakių kainos svyruoja nuo keliasdešimt centų iki 23 litų, tačiau pirkėjai seka išpardavimus ir dažniausiai perka vidutinės kainos, platesnio diametro žvakes su gaubtais.

Prieš pat Vėlines paprastai auga „gyvų“ gėlių pardavimai. Populiariausios vėlinių gėlės išlieka chrizantemos. Jų „Senukai“ šį sezoną siūlo 30 skirtingų rūšių, įvairių žiedų formų ir spalvų. Šiemet jų galima įsigyti vos nuo 2,49 Lt. Tiesa, kapams puošti perkami ir viržiai, populiarūs išlieka kadagiai, nedidelės eglutės. Taip pat aktyviai perkamos našlaitės, kurių kaina vos pusantro.

„Senukai“ kasmet spalio mėnesį parduoda ir daugiau priemonių, skirtų smulkiam remontui lauke atlikti, smulkios akmens skaldos, granitinių trinkelių ir vis populiarėjančių guminių takelių.

„Pirkėjai rūpinasi ne tik laikinaisiais kapų papuošimais Vėlinėms, bet ir prieš žiemą pataiso paminklus, aptvarėlius ar kapinių takus. Visada spalio antroje pusėje pastebime, kad aktyvėja pardavimai remontui skirtų priemonių, kurių įsigyjama mažesniais kiekiais nei įprasta remontuojant, tarkime, namą“, – sako L. Petraitytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.