Kas iš Baltijos trijulės daugiausiai išmeta maisto?

Maždaug ketvirtadalis Baltijos

Baltijos šalyse yra ir žmonių, kurie niekada neišmeta maisto, - 21 proc. estų, 29 proc. latvių ir 18 proc. lietuvių.<br>T.Bauro nuotr.
Baltijos šalyse yra ir žmonių, kurie niekada neišmeta maisto, - 21 proc. estų, 29 proc. latvių ir 18 proc. lietuvių.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 5, 2015, 4:58 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 11:38 PM

Pasak gyventojų, jie išmeta maisto produktus, mat pasibaigė jų galiojimo laikas, taip pat todėl, kad viso įsigyto maisto tiesiog nespėja suvartoti.

Tai parodė "GfK“ neseniai atliktas tyrimas.

Daugiausia maisto produktų išmeta lietuviai - 32 proc. Lietuvos gyventojų kelis kartus per savaitę išmeta maistą į šiukšlių dėžę. Latviai ir estai maisto išmeta mažiau - 17 proc. Latvijos gyventojų ir 18 proc. Estijos gyventojų išmeta nesuvalgytą maistą kelis kartus per savaitę.

Tačiau Baltijos šalyse yra ir žmonių, kurie niekada neišmeta maisto, - 21 proc. estų, 29 proc. latvių ir 18 proc. lietuvių. Vertinant procentine išraiška, Estijoje daugiausia žmonių, kurie išmeta maistą vieną ar du kartus per mėnesį. Mažiausiai Estijos gyventojų - 24 proc. - išmeta maisto produktus kartą per savaitę.

Estijos maisto banko duomenimis, kasmet šalyje išmetama apie 200 tūkst. tonų tinkamo vartoti maisto, trečdalis šio maisto - apie 82 tūkst. tonų - išmetama namų ūkiuose. Tai reiškia, kad kiekviena šeima vidutiniškai išmeta 61 kg maisto produktų per metus ir vos daugiau nei kilogramą per savaitę.

Tyrime, kurį praėjusių metų spalį atliko rinkos tyrimų bendrovė GfK, dalyvavo 2222 Baltijos šalių gyventojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.