Lietuvos gyventojai litus leidžia pirkdami stambesnius pirkinius

Po euro įvedimo Lietuvoje „Senukų“ prekybos centruose gerokai padidėjo pardavimai, palyginus su tokiu pat periodu pernai. Pirkėjai dažniausiai atsiskaito stambiomis litų kupiūromis. Prekybos tinklo atstovai pastebi, kad daugiausia buitinės technikos perka mažų miestų gyventojai, kurie taip išleidžia sukauptus litus.

Žmonės kur kas daugiau nei pernai buitinę techniką ir remontui reikalingų medžiagų perka mažuose Lietuvos miestuose.<br>V.Balkūno nuotr.
Žmonės kur kas daugiau nei pernai buitinę techniką ir remontui reikalingų medžiagų perka mažuose Lietuvos miestuose.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 5, 2015, 9:53 AM, atnaujinta Jan 17, 2018, 12:59 AM

„Akivaizdu, kad Lietuvos gyventojai euro įvedimui pasiruošė, todėl didelių nesklandumų prekybos centruose pirmosiomis sausio dienomis išvengėme. Didžiausias krūvis teko kasų darbuotojams, kuriems dabar tenka dirbti su dviem valiutomis, o tai reikalauja dar daugiau atidumo.

Tokiam darbui buvome pasiruošę – darbuotojai mokėsi vienu metu dirbti tiek su litais, tiek su bendra Europos valiuta“, – sakė UAB „Senukų prekybos centras“ prekybos direktorius Nerijus Janušonis.

Anot jo, prekybos tinklo parduotuvėse sausio 2 dieną pardavimai išaugo apie trečdalį. Kur kas daugiau nei pernai buitinę techniką ir remontui reikalingų medžiagų perka mažuose Lietuvos miestuose.

Daugiausia atsiskaitančiųjų eurais – sostinėje, kas dešimtas pirkėjas Vilniuje atsiskaito jau vieninga Europos valiuta. Mokėjimų kortelėmis atsiskaitančiųjų daugiau fiksuota didžiuosiuose Lietuvos miestuose.

„Pastebime, kad pirkėjai, dažniausiai atsiskaito stambiomis litų kupiūromis, kurias greičiausiai taupė namuose ir dabar tuos pinigus leidžia kur kas aktyviau“, – teigia N. Janušonis.

Prekybininkai sako, kad mažesniuose miesteliuose pirkėjai kiek ilgiau užtrunka prie kasų, atidžiau skaičiuoja grąžą, kurią gauna jau eurais.

„Paprastai didmiesčiuose jaunesni žmonės yra įpratę prie euro, nes, ko gero, jiems tenka daugiau keliauti, todėl ką tik įvesta valiuta nekelia didesnių nepatogumų, tačiau vyresnio amžiaus žmonės kiek atsargiau apžiūri naujos valiutos banknotus, monetas“, – pastebi N. Janušonis.

„Esame dėkingi savo pirkėjams už supratingumą, kad tokiu atsakingu metu buvo kantrūs – nesulaukėme nepasitenkinimo nei dėl laikinų nepatogumų, nei dėl kiek ilgesnių nei įprasta eilių“, – sakė prekybos tinklo atstovas.

UAB „Senukų prekybos centras“ pasiruošimas įvesti bendrą Europos valiutą kainavo per 2 milijonus litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.