Prekybininkų atstovas: „To, ko baiminamės, įvyko su kaupu“

Žmonės pirmosiomis šių metų ne darbo dienomis – sausio 1 d., 3 d. ir 4 d. - į parduotuves nešė stambias litų kupiūras. „Tai, ko baiminomės, atsitiko su kaupu“, - sakė Prekybos įmonių asociacijos vykdantysis direktorius Laurynas Vilimas. Sukdamosi iš padėties kai kurios pardavėjos pirmiausia stambią kupiūrą pasmulkindavo litais, o grąžą eurais atiduodavo jau nuo mažesnės sumos. Ir dėl to sulaukdavo pirkėjų priekaištų. Tik ar pelnytai?

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 5, 2015, 5:06 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 11:38 PM

Finansų ministerija aiškina, jog šitaip elgdamiesi stambieji verslininkai pažeidia įstatymą. Neva tokia išlyga numatyta tik smulkiesiems verslininkams.

Vis dėlto L.Vilimas tikras – pirmiausia stambią kupiūrą pasmulkinti litais, o grąžą eurais atiduoti nuo smulkiosios – pirmąsias 15-a sausio dienų gali ir stambiojo verslo atstovai.

„Manau, kad tai – nesusišnekėjimas. Pats buvau darbo grupėje, kurioje dėl to diskutuota. Mes žinome, kad tokios išimtys yra visam verslui, neskaidant į smulkiąsias ir stambiąsias įmones“, - „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Lietuva tiesiogiai“ kalbėjo L.Vilimas.

Jo duomenimis, Lietuvoje prekybos bei paslaugų teikėjai pasirūpino daugiau grynųjų eurų nei pereinant prie ES valiutos Latvijoje ir Estijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.