Sveikinimas Lietuvai nustelbė visas Taimso aikštės reklamas

Pirmadienį 9 val. 30 min. Niujorko laiku Taimso aikštės centre esančios NASDAQ vertybinių popierių biržos švieslentėje įsižiebė sveikinimas Lietuvos valstybei, įžengusiai į euro zoną. Penkiolika ceremonijoje dalyvavusių lietuvių tikino, kad ši mažiau nei dešimt minučių švytėjusi reklama nustelbė visas Taimso aikštės neonines reklamas.

Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Gedutienė

Jan 6, 2015, 10:30 AM, atnaujinta Jan 16, 2018, 10:07 PM

Rytinis biržos skambutis ir plojimai patvirtino, kad JAV palaiko Lietuvos valstybės valiutinę politiką. Ceremoniją pradėjęs NASDAQ viceprezidentas Davidas Wicksas, turėdamas išskirtinę galimybę pasveikinti Lietuvą, tryško entuziazmu. Jis sakė, kad  pats esąs šimtaprocentis lietuvis – nors gimęs ir užaugęs Niujorke, lig šiol mokantis virti lietuvišką kopūstienę.

Kiek vėliau D.Wicksas prasitarė, kad tiek su lietuviška virtuve, tiek su lietuvišku midumi jį supažindinęs jo dėdė, daugelį metų kunigavęs lietuvių parapijoje Niujorke.

Iki šiol nė vienai naujai euro zonos narei neteko puikuotis Niujorko biržų reklamose.

O ši idėja šovė į galvą NASDAQ darbuotojui Mariui Vilimaičiui, biržoje atsakingam už informacines technologijas. „Parašiau apie tai biržos viceprezidentui, – pasakojo Marius, – ir gavau sutikimą.”

Paklaustas apie nuotaikas dėl metų pradžioje smukusio euro kurso dolerio atžvilgiu, Lietuvos generalinis konsulas JAV Julius Pranevičius sakė, kad valiutų svyravimas yra natūralus dalykas: „Nemanyčiau, kad Europoje yra euro krizė.”

Be to, anot konsulo, Lietuvai graikų bėdos negresia: „Jų problemos kitokios. Lietuvos Vyriausybė įgyvendino galybę reformų, kad į euro zoną ateitume gerai pasiruošę galimiems iššūkiams.”

Konsulas J.Pranevičius džiaugėsi šia NASDAQ ceremonija.

„Tai ne tik puiki galimybė formuojant atsakingos ir finansiškai stabilios valstybės įvaizdį, bet ir gera proga sudominti JAV verslininkus, ieškančius prekybos partnerių ir sričių, į kurias būtų galima investuoti Lietuvoje. Jungtinės Amerikos Valstijos neabejoja Lietuvos Vyriausybės sugebėjimu tinkamai tvarkyti savo finansus. Lietuvos ekonomika turi tvirtą pagrindą ir yra patikima investicijų ir prekybos partnerė”, – sakė jis ir pridūrė, kad euro įvedimas išsprendžia daugelį problemų, susijusių su tarptautinės prekybos plėtra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.