Sužlugdė maras, o prisikelti neleidžia kiaulių kaina

Ar dėl afrikinio kiaulių maro

Sausio 1-ąją Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba atšaukė Rupinskų komplekse taikytas karantino priemones.<br>D.Umbraso nuotr.
Sausio 1-ąją Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba atšaukė Rupinskų komplekse taikytas karantino priemones.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 7, 2015, 11:22 AM, atnaujinta Jan 16, 2018, 7:29 PM

„Kiaulių ir paršelių kainos per pusę metų nukrito rekordiškai. Paršelių - susitraukė perpus, kiaulių - trečdaliu. Todėl kiaulininkystės perspektyvas lemia jau nebe tik afrikinis kiaulių maras - dėl veiklos atnaujinimo ir jos apimčių Ignalinos rajone spręsime atsižvelgdami ir į ekonominę padėtį“, - sako „Idavang“ generalinis direktorius Saulius Leonavičius.

Sausio 1-ąją Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba atšaukė Rupinskų komplekse taikytas karantino priemones.

Ne anksčiau kaip sausio pabaigoje į Rupinskų kompleksą bus leidžiama įvežti kontrolinę kiaulių bandą ir paskirstyti ją po visas komplekso fermas. Jei tyrimai parodytų, kad po 45 komplekse praleistų dienų kiaulės yra sveikos, būtų leidžiama pilnai atkurti bandą.

Afrikinis kiaulių maras „Idavang“ priklausančiame Rupinskų komplekse nustatytas liepos pabaigoje. Iki užkrečiamosios ligos atsiradimo jame buvo laikoma apie 19 tūkst. kiaulių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.