„Senukai“ įklimpo Baltarusijoje

Kaimyninės šalies valdžia kirto „Senukų prekybos centrui“ – uždarytos 8 kartu su Suomijos bendrove „Kesko“ įkurtos statybos medžiagų prekybos tinklo OMA parduotuvės. Kaip elgsis investuotojai? Sprendimą uždaryti OMA prekybos centrus didžiuosiuose Baltarusijos miestuose priėmė šios šalies Prekybos ministerija, rašo "Lietuvos rytas".

Pastaraisiais metais Baltarusijoje spėriai plėtėsi lietuvių valdomas OMA tinklas.<br>„Belarus.by“ nuotr.
Pastaraisiais metais Baltarusijoje spėriai plėtėsi lietuvių valdomas OMA tinklas.<br>„Belarus.by“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas KARALIŪNAS

Jan 15, 2015, 8:48 AM, atnaujinta Jan 16, 2018, 1:38 AM

Nors oficialiai skelbiamas ilgokas sąrašas priežasčių, lėmusių tokį žingsnį, beveik nekyla abejonių, kad Lietuvos ir Suomijos verslininkai buvo nubausti, nes atsisakė nekelti kainų.

„Senukų prekybos centro“ vadovai vylėsi, kad jau artimiausiu metu sankcijos bus atšauktos, tačiau patirtų nuostolių sumos dar nepateikė.

Baltarusijos prekybos ministerija viešai paskelbė, kad patikrinimų metu OMA prekybos centruose buvo aptikta prekių, kurių galiojimo laikas pasibaigęs.

Prekybininkams priekaištauta ir dėl būtino prekių asortimento nesilaikymo, taip pat neva stigo informacijos apie gaminius rusų ar baltarusių kalbomis.

„Senukų prekybos centro“ generalinis direktorius Nerijus Pačėsa spėjo, kad kainų didinimas ir buvo pagrindinis veiksnys, lėmęs tokius griežtus Baltarusijos valdžios sprendimus.

Kaimyninės šalies vyriausybė uždraudė visas prekes pardavinėti brangiau, nei jos kainavo pernai gruodžio 18-ąją, bet dėl nuvertėjusio Baltarusijos rublio gaminiai pabrango 36–38 procentais.

Sankcijos pritaikytos jau maždaug pusšimčiui parduotuvių.

Kaimyninės šalies valdininkai prekybos centro OMA vadovams suteikė 10 dienų laikotarpį trūkumams ištaisyti.

N.Pačėsa patvirtino, kad dar šią savaitę laukiama sprendimų ir kitą savaitę prekybos centrai turėtų atverti duris.

Bendrovės vadovas pareiškė, kad „Senukų prekybos centro“ vadovai šiuo metu nesvarsto galimybės trauktis iš Baltarusijos rinkos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.