Rusijos turtuoliai tampa „bulgarais“

Pernai penki Rusijos verslininkai virto „bulgarais“. Tai tapo įmanoma, kai šioje Balkanų valstybėje nuo 2012 metų įsigaliojo atitinkamas įstatymas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 16, 2015, 5:21 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 9:02 PM

Šis įstatymas numato, kad norėdamas gauti leidimą nuolat gyventi Bulgarijoje užsienio investuotojas turi investuoti į bendrovę ne mažiau kaip 4 milijonus levų (2 mln. eurų) ir sukurti ne mažiau kaip 50 darbo vietų Bulgarijos gyventojams tol, kol jis bus toje šalyje. Gauti Bulgarijos pilietybę gali ir asmuo, padėjęs į Bulgarijos banką ar kitą kredito įstaigą 1 milijoną levų (500 tūkst. eurų).

Būtent pastarąja galimybe pernai ir pasinaudojo penki Rusijos piliečiai. Apie tai pranešė pirmasis privatus šios šalies televizijos kanalas „bTV“, remdamasis prezidento kanceliarijos duomenimis. Reikalai sutvarkomi lengviau, jeigu Bulgarijoje užsienietis turi nekilnojamojo turto.

Pasak Rusijos generalinio konsulato atstovo, kurį cituoja „bTV“, šiuo metu net pusė milijono Rusijos piliečių turi nekilnojamojo turto rytinėje šalies dalyje. Jie daugiausia perka apartamentus atostogauti tinkamose vietose netoli Varnos, Dobričiaus, Burgaso, Jambolo ir Sliveno.

Bent kelias dešimtis tūkstančių nekilnojamojo turto objektų kalnų kurortuose šalies pietvakariuose yra įsigiję rusai. Sofijoje taip pat daugėja butų, kuriuos nusipirko Rusijos piliečiai.

Bulgarijos statybos sektorius nerimaujama, kad drastiškai nuvertėjant rubliui ir nesibaigiant Rusijos ekonomikos problemoms šios šalies piliečiai praras susidomėjimą nekilnojamuoju turtu Bulgarijoje.

Tačiau, pasak ekspertų, kuriuos citavo minėtas šalies televizijos kanalas, bent jau kol kas nėra jokių požymių, kad taip yra. Priešingai, susidomėjimas Bulgarijos nekilnojamojo turto objektais didėja, nes turtingi rusai nori investuoti į nekilnojamąjį turtą užsienyje. Tik jie pageidauja, kad dominantis objektas būtų arčiau tėvynės.

Kuo konkrečiai užsiima tie penki Rusijos piliečiai, kurie gavo Bulgarijos pilietybę, nepranešama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.