„Nasdaq“ Vilniuje kuria naują Technologijų ir verslo centrą

Didžiausia pasaulyje vertybinių popierių biržų operatorė ir

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-01-21 14:40, atnaujinta 2018-01-15 10:34

Šiuo metu daugiau nei 70 vertybinių popierių biržų, kliringo namų, centrinių depozitoriumų ir rinkų priežiūros institucijų iš 50 pasaulio šalių naudoja „Nasdaq“ sukurtas prekybos, atsiskaitymų, priežiūros ir rizikos valdymo technologijas.

„Nasdaq“ portfelyje yra 24 vertybinių popierių rinkos, 5 centriniai vertybinių popierių depozitoriumai ir vieni kliringo namai, kurie veikia JAV ir Europos šalyse, tarp jų Baltijos rinkoje – Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje. Baltijos rinkoje šiuo metu yra įdiegtos pažangiausios vertybinių popierių prekybos platformos INET ir Genium INET.

Nuolatinis naujausių technologijų kūrimas ir tobulinimas bei šiuolaikinių verslo principų diegimas leidžia „Nasdaq“ – pirmajai ir didžiausiai elektroninei vertybinių popierių biržai ir pažangiausių finansų rinkų technologijų kūrėjai – išlaikyti lyderės pozicijas pasaulyje ir sparčiai plėstis.

Tai, kad Baltijos šalių augimo potencialas – didelis, sukurta pažangi infrastruktūra, o Lietuvos specialistų aukšta kvalifikacija jau yra pripažinta pasaulyje, lėmė „Nasdaq“ grupės sprendimą Vilniuje kurti naują pasaulinį Technologijų ir verslo kompetencijų centrą. Tokie centrai jau veikia Stokholme, Sidnėjuje, Bangalore, Filadelfijoje ir Maniloje.

„Džiaugiuosi šia teigiama žinia mūsų šaliai ir mūsų IT bei finansų rinkų specialistams, nes „Nasdaq“ ne tik sukurs Lietuvoje naujų darbo vietų, bet ir suteiks galimybę mūsų talentingiems specialistams pasisemti naujos patirties dirbant su globaliomis finansų rinkomis ir pažangiausiomis finansų rinkų technologijomis, – sako „Nasdaq“ Baltijos rinkos ir Lietuvos biuro vadovė Arminta Saladžienė. – „Nasdaq“ grupė ir „Nasdaq“ prekės ženklas yra žinomi visame pasaulyje, ir tai neabejotinai dar labiau padidins Lietuvos ir jos specialistų matomumą bei žinomumą pasaulyje“.

Pasak „Investuok Lietuvoje“ Investicijų plėtros departamento direktoriaus Justino Pagirio, tai bus pirmasis tokio lygio kompetencijų centras Lietuvoje: „Pasaulyje pirmaujanti kapitalo rinkų technologijų kompanija sukurs karjeros galimybes ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje dirbantiems lietuviams.“

Pirmasis „Nasdaq“ žingsnis Vilniuje – per pirmąjį šių metų pusmetį priimti maždaug 50 specialistų, dirbsiančių naujose bendrovės patalpose Vilniuje.

„Nasdaq“ (NASDAQ: NDAQ) – didžiausia vertybinių popierių prekybos technologijų ir informacijos paslaugų tiekėja visuose šešiuose žemynuose. „Nasdaq“ kotiruojama daugiau kaip 3500 bendrovių, kurių rinkos kapitalizacija viršija 8,8 trilijonus JAV dolerių, „Nasdaq“ paslaugomis naudojasi daugiau kaip 10 tūkst. verslo klientų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.