Davosas: vadovų optimizmas dėl pasaulio ekonomikos silpsta

Įvairių įmonių generalinių

Atgarsiai iš Davoso: darbuotojų kvalifikacija susirūpinusių generalinių direktorių dalis, lyginant su praėjusiais metais, pakilo nuo 64 iki 84 proc.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Atgarsiai iš Davoso: darbuotojų kvalifikacija susirūpinusių generalinių direktorių dalis, lyginant su praėjusiais metais, pakilo nuo 64 iki 84 proc.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 21, 2015, 11:36 AM, atnaujinta Jan 15, 2018, 11:13 AM

Bendrovės „PwC“ atliekama kasmetinė apklausa rodo, kad vos 37 proc. respondentų mano, kad 2015 metais ekonominė padėtis pagerės. Dar pernai tokias prognozes išsakė 44 proc. apklaustųjų.

Nestebina tai, kad mažiausiai tikisi Rusijos įmonių vadovai, nes šalis patiria rimtų sunkumų dėl taikomų sankcijų ir smunkančių naftos kainų. Tiesa, taip pat nerimas girdimas ir tarp Didžiosios Britanijos įmonių vadovų – manoma, kad daugiausiai problemų kyla dėl darbuotojų įgūdžių ir talento.

Darbuotojų kvalifikacija susirūpinusių generalinių direktorių dalis, lyginant su praėjusiais metais, pakilo nuo 64 iki 84 proc.

Tokia dalis yra gerokai didesnė nei registruojama, pavyzdžiui, Vokietijoje, Prancūzijoje ar Ispanijoje. Iš dalies nerimą kelia gana aukštas šalyje registruojamas užimtumo lygis, t.y. vadovai, priimdami naujus darbuotojus, nelabai turi iš ko rinktis, taip pat nerimaujama ir dėl Britanijos švietimo sistemos.

Pasauliniu mastu daugiausiai įmonių vadovai nerimą reiškia dėl geopolitinių neramumų, pernelyg griežto reguliavimo ir kibernetinio saugumo.

Davose paviešintoje ataskaitoje nurodoma, kad, „lyginant su praėjusiais metais, daugiausiai išaugo susirūpinimas būtent dėl kibernetinių grėsmių – manoma, kad taip nutiko dėl neseniai vykusių atakų žaidimų ir pramogų sferose; prognozuojama, kad šioje srityje grėsmė vis labiau augs“.

Įvairių įmonių generaliniai direktoriai Jungtines Valstijas vadina šiais metais svarbiausia augimo rinka, šiuo aspektu regionas pirmą kartą per pastaruosius penkerius metus lenkia net ir Kiniją.

Atlikdama tyrimą per tris paskutinius 2014 metų mėnesius „PwC“ 77–ose šalyse apklausė 1,3 tūkst. įmonių generalinius direktorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.