Kijevas tikisi, kad TVF Ukrainai atriš pinigų maišą

Ukraina ketina pradėti konsultacijas su Tarptautiniu valiutos fondu (TVF) dėl galimo perėjimo prie „ilgalaikės ir didelio masto kreditavimo programos“. Apie tai, duodama interviu leidiniui „The Wall Street Journal“, pranešė Ukrainos finansų ministerijos vadovė Natalija Jaresko.

Kijevas tikisi milijardų dolerių iš TVF.<br>AP nuotr.
Kijevas tikisi milijardų dolerių iš TVF.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 22, 2015, 11:14 AM, atnaujinta Jan 15, 2018, 8:36 AM

Laikraščio duomenimis, TVF vadovė Kristina Lagard (Cristine Lagarde) Kijevo planus palaiko. Leidinyje rašoma, kad kiek anksčiau Ukrainos finansų ministerija taip pat pranešė apie rengiamas derybas su šalies kreditoriais. Šio susitikimo metu, anot Kijevo, bus siekiama pagerinti šalies „ilgalaikį finansinį atsparumą“.

Sausio 22 d. Davose vykstančiame Pasaulio ekonomikos forume (WEF) N. Jaresko kalbėjo, kad tarptautinė bendruomenė Kijevui suteikia „mažytę sumą“ palyginus su ta, kurią gauna Graikija. Ukrainos finansų ministrės vertinimais šalies vyriausybei būtina gauti 15 mlrd. JAV dolerių. „Tai ne tokia suma, kurią būtų sunku surinkti“, - mano pareigūnė N. Jaresko, pareiškusi, kad Ukraina - „gera skolininkė“.

Dar sausio 13 d. Ukrainos premjeras Arsenijus Jaceniukas paskelbė, kad 2015 metais Kijevas turi sumokėti 11 mlrd. JAV dolerių vertės skolas. Tiesa, šiuo metu Kijevo aukso ir užsienio valiutos atsargos neviršija ir 8 mlrd. JAV dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.