Lietuva jau gavo pagrindinį smūgį dėl Rusijos ekonomikos

Lietuva jau pasiekė poveikio

Lietuva jau patyrė Rusijos ekonomikos smūgius.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Lietuva jau patyrė Rusijos ekonomikos smūgius.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 4, 2015, 9:48 AM, atnaujinta Jan 14, 2018, 5:14 AM

Pasak R.Šadžiaus, Finansų ministerijos analitikai įdėmiai stebi situaciją Rusijos ekonomikoje.

„Mano bendras įspūdis iš to, ką girdžiu iš ekspertų, yra tas, kad greičiausiai dėl Rusijos pagrindinę problemų naštą ar tą pagrindinį smūgį jau gavo, didžiausia to smūgio jėga jau atėjo ir dabar galime konstatuoti, kad Lietuvos ekonomika daugeliu atveju efektyviai atlaikė šį smūgį“, – trečiadienį interviu „Žinių radijui“ sakė Omane viešinti Premjerą Algirdą Butkevičių pavaduojantis R.Šadžius.

Finansų ministras patikslino kalbąs apie tai, kad verslai keičia savo kryptis, pertvarko gamybą, logistikos įmonės peržiūri savo maršrutus ir taip daugeliu atveju išsprendžiamos kilusios problemos. R.Šadžius prognozuoja, kad tolesnis Rusijos ekonomikos blogėjimas tokio didelio poveikio ar naujovių Lietuvos ekonomikai sukelti neturėtų.

„Bet faktas lieka faktu, kad ta ekonominių santykių krizė su Rytais nėra trumpalaikis klausimas, jis išliks ilgesnį laiką ir visi turime susitaikyti su šia mintimi ir atitinkamai pertvarkyti savo veiksmų strategiją ir taktiką. Faktas, kad pačius didžiausius sunkumus dėl mūsų ekonominių santykių su Rusija mes, matyt, jau pajutome“, – tikino R. Šadžius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.