Lietuvišką pieną ir mėsą veš į Ukrainą

Mėsos ir pieno produktus bus galima eksportuoti į Ukrainą. Eksportas turėtų atsinaujinti po pertraukos, kurią lėmė afrikinis kiaulių maras.

Mėsos gaminius vėl bus galima vežti į Ukrainą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Mėsos gaminius vėl bus galima vežti į Ukrainą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-02-11 15:55, atnaujinta 2018-01-13 11:48

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius Jonas Milius Taline susitiko ir aptarė prekybos lietuviškais pieno ir mėsos produktais sąlygas su Ukrainos Respublikos valstybinės veterinarijos ir fitosanitarijos tarnybos laikinuoju vadovu Vitalijumi Bašinskiu. Susitikimas įvyko Ukrainai oficialiai patvirtinus naujai suderintus veterinarijos sertifikatus pieno ir mėsos produktų eksportui.

„Ukrainos rinka mūsų maisto gamintojams visuomet buvo gerai žinoma ir patraukli, bet dėl pernai mūsų šalį užklupusio afrikinio kiaulių maro, kai kurių produktų eksportas laikinai buvo nutrauktas. Teko peržiūrėti ir iš naujo suderinti veterinarijos sertifikatus, kuriais leidžiama atnaujinti lietuviškų pieno ir mėsos gaminių eksportą.

Turėjome pateikti garantijas, kad iš Lietuvos eksportuojama produkcija yra saugi ir mūsų taikomos ligos kontrolės priemonės yra efektyvios. Kaip tik šiandienos susitikime su Ukrainos atsakingos tarnybos vadovu aptarėme tolesnius bendradarbiavimo žingsnius“, – sakė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius. Abiejų šalių kompetentingų institucijų vadovams aptarus ir suderinus prekybos reikalavimų detales, Lietuvos mėsos gaminių bei pieno ir jo produktų gamintojai jau gali atnaujinti savo produkcijos tiekimą į Ukrainą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.