Vokietijos sprendimas Graikijai – lyg valerijono lašai

Vokietijos parlamentas balsavo už tai, kad Graikijai vis dėlto būtų pratęstas finansinės paramos laikotarpis dar keturiems mėnesiams. Šis sprendimas kreditorių buvo patvirtintas dar praėjusią savaitę mainais už Atėnuose įsikūrusios vyriausybės vykdomas reformas. Tiesa, pratęsimą dar turi patvirtinti visos euro zonos valstybės narės. Apie tai praneša BBC.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 27, 2015, 2:44 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 2:57 AM

Kai kurie parlamentarai reiškė abejonių dėl tokio sprendimo, girdėti viešojoje erdvėje reiškiamas skepsis, tačiau balsavimas įvyko sklandžiai. Finansinės paramos pratęsimas patvirtintas po ketvirtadienį Atėnuose vykdytų demonstracijų prieš vyriausybę. Šie neramumai – pirmieji per partijos „Syriza“ valdymo laikotarpį.

Euro zonos finansų ministrai dar antradienį patvirtino Graikijos siūlomą reformų sąrašą. Tiesa, Vokietijos, laikomos svarbiausia ekonomine jėga visoje Europoje, pritarimas sprendimui buvo laikomas itin svarbiu veiksniu – penktadienį nutarimą palaikė didžioji dalis parlamentarų. Už balsavo 542, prieš – 32, o dar 13 politikų susilaikė.

Vokietijos finansų ministras Wolfgangas Schaeuble taip pat pasisakė už termino pratęsimą ir parlamente kalbėjo taip: „Mes, vokiečiai, turime daryti viską, kas tik įmanoma, kad išlaikytume vientisą Europą“.

„Nekalbame apie naujus milijardus Graikijai, o greičiau apie suteikiamą papildomą laiką sėkmingai pabaigti programą“, – pabrėžė ministras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.