Berlyno bankomatai tarsi iššluoti – juose nebeliko grynųjų

Jau kuris laikas Europoje kalbėta, kad prasta finansinė padėtis Graikijoje prives prie to, kad šalies bankomatai ištuštės. Tačiau spėjimai bent iki šiol nepasitvirtino – Atėnuose pinigus galima išsigryninti kaip anksčiau, o štai Vokietijos sostinėje Berlyne iš bankomatų išsiimti grynųjų – problema.

Vokietijoje iš bankomato išsiimti pinigų pavyksta ne visiems.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Vokietijoje iš bankomato išsiimti pinigų pavyksta ne visiems.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 5, 2015, 4:30 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 10:12 PM

Taip nutiko inkasatoriams paskelbus streiką.

„Negaliu pasakyti, kada streikas bus nutrauktas. Gali būti, jog šiandien, o gali ir po mėnesio – viskas priklauso nuo kompanijos vadovų reakcijos, – sakė inkasatorių profsąjungos „Ver.di“ atstovas Andreasas Splanemannas. – Dabar grynųjų jau nebėra daugelyje Berlyno bankomatų“.

Dėl streikuojančių darbuotojų inkasatorių bendrovė „Prosegur“ pareiškė negalinti garantuoti, jog bankomatai Berlyne, Potsdame ir Frankfurte prie Oderio bus užpildyti pinigais.

„Tai labai piktina, ypač kai tave spaudžia laikas“, – sakė Berlyne studijuojanti Batgerel Militz, pamėginusi dviejuose bankomatuose išsigryninti pinigų, tačiau taip ir likusi be nieko. Merginai papildyti piniginę pavyko iš trečio karto – pačiu laiku, kad spėtų į greičiausiai dėl streiko vėluojantį traukinį.

Jei anksčiau streikais garsėdavo Italija ir Prancūzija, tai dabar jie tokie pat dažni darosi ir Vokietijoje. Čia antradienį prasidėjo ir iki gegužės 10-osios truks traukinių mašinistų streikas, kovą streikavo „Lufthansos“ pilotai, dėl ko buvo skrydžių planus teko keisti 220 tūkst. žmonių.

Nedarbas Vokietijoje – rekordiškai žemas, todėl streikai kyla ne dėl šios priežasties. Pavyzdžiui, „Deutsche Bahn“ darbuotojai streikais reikalauja geresnių atlyginimų ir kitokio darbo valandų skaičiaus.

Nepasitenkinimų kyla ir dėlto, kad Vokietija nusprendė pažaboti nedidelių profsąjungą įtaką, parengdama įstatymą, pagal kurį darbuotojų grupei galėtų atstovauti tik viena profsąjunga. Toks siūlymas – pakeliui į Budestagą, žemuosius Vokietijos parlamento rūmus.

Parengta pagal bloomberg.com.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.