Graikija pervedė 200 milijonų eurų palūkanų Valiutos fondui

Graikija trečiadienį pervedė 200 mln. eurų palūkanų Tarptautiniam valiutos fondui (TVF), pranešė

Graikija pervedė šimtus milijonų palūkanų.<br>AFP nuotr.
Graikija pervedė šimtus milijonų palūkanų.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 6, 2015, 3:55 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 7:11 PM

Mažesnė iš dviejų planuotų įmokų, kurių bendra suma siekia beveik milijoną eurų, įvykdytas, nepaisant Graikijos ir jos kreditorių nesėkmingų bandymų pasiekti galutinį susitarimą dėl Graikijos skolų krizės. ES ir TVF pareigūnai teigia neketinantys suteikti paskutiniojo 7,2 mlrd. eurų vertės paramos paketo tol, kol nebus patenkinti Graikijos planuojamomis vykdyti ekonomikos reformomis.

Tačiau Graikijos pareigūnai atmetė bet kokį pareigūnų susirūpinimą, esą Graikija nesugebės rasti pakankamai lėšų sumokėti palūkanas, arba papildomą 750 mln. eurų sumą, iki gegužės 12 dienos.

„Įmoka bus sumokėta, – patikino finansų ministras Dimitris Mardas televizijai „Mega“, likus valandai iki Atėnų pareiškimo apie pervestą sumą.

Kaip AFP agentūrai teigė Atėnų šaltiniai, likusi suma, 750 mln. eurų, taip pat bus sumokėta iki kito antradienio. Be to, kaip prognozuoja šaltiniai, Graikija sėkmingai pritrauks 2,8 mlrd. eurų per gegužės 8 d. ir 15 d. numatytas akcijų emisijas.

Antradienį Atėnai pareiškė, kad derybos stringa dėl nesutarimų tarp ES ir TVF. Graikija tvirtina, kad kreditoriai nesutaria, kurių konkrečiai reformų būtina reikalauti iš skolų slegiamos šalies mainais į paskutinę gelbėjimo paramos išmoką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.